So Slovenci z zmago proti Norveški vložili kandidaturo za medaljo?

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v zadnjem krogu skupine D v prvem delu evropskega prvenstva v Berlinu premagala Norveško z 28:27 (17:17). To pomeni, da bo drugi del tekmovanja, ki bo od 17. do 23. januarja potekal v Hamburgu, začela z dvema točkama.


V zelo čvrstem obračunu, Slovenci so si prislužili kar 18 minut izključitev, Norvežani šest, so bili na koncu za gol boljši Slovenci. Sedem golov je dosegel Aleks Vlah, z nekaj sijajnimi obrambami pa se je izkazal tudi Urban Lesjak.

Slovenci so dvoboj dobro odprli in po dveh obrambah Klemna Ferlina povedli z 2:0. Gibljiva obramba je sprva Norvežanom povzročala nekaj težav, a so predvsem po zaslugi igre ena na ena hitro ujeli ritem v napadu in povedli s 4:3. Tehnične napake v slovenskem napadu so botrovale prvi Zormanovi minuti odmora po vodstvu Norvežanov z 8:5 v deseti minuti. Po njej se je Slovenija hitro približala, a nove napake v napadu so Norvežane hitro vrnile na +3 (10:7). Zormanovi varovanci so večkrat vzpostavili stik ob golu zaostanka, a sta francoski sodnici, dvojčici Bonaventura, precej strogo izključevali slovenske igralce. Severnjaki so bili ves čas korak pred Slovenci, ki pa so z nepopustljivo igro izenačili, nato pa je za vodstvo Jure Dolenec zgrešil neoviran strel. V igri gol za gol sta ekipi na daljši odmor odšli poravnani.

Drugi del se je za Slovence začel slabše, vrstile pa so se izključitve. Še dve sta botrovali vodstvu tekmecev s severa za dva gola, a uiti nikakor niso mogli. Zormanovi varovanci so v 41. minuti po obrambi Lesjaka v protinapadu izenačili na 21:21, za vodstvo s 24:23 je zadel Bombač ob izteku napada. Tudi v nadaljevanju se je na igrišču odvijal srdit boj za vsak centimeter igrišča. Po izključitvi Suholežnika si je zaradi protestiranja dvominutno kazen prislužil še selektor Zormana. Slovenija je z dvema igralcema manj v polju težko kljubovala tekmecem, a je Lesjak obranil še eno neovirano priložnost Norvežanov. V polni postavi se je nadaljeval izjemen boj. Zadnje minute obračuna so bile nervozne, obrambi pa trdni. Skandinavske predstavnike je v obup še naprej spravljal Lesjak, v napadu pa je stekla tudi igra na krožnega napadalca.

Priložnosti za vodstvo je še naprej ponujal razigrani Lesjak, po sijajni akciji pa je ob koncu za vodstvo zadel Vlah. Norvežani so si v zadnjih 33 sekundah prizadevali priti do točke, a je slovenski zid ostal neprebojen. Norvežani so v zadnjih 12 minutah dosegli le tri gole.

Komentarji