Slovenci še drugič v boj za polfinale EP

Slovenska reprezentanca do 19 let je bila na prvi tekmi drugega dela evropskega prvenstva v hrvaškem Varaždinu blizu preboja med najboljša štiri moštva tekmovanja. Tekma Slovenije in Španije se je končala z neodločenim izidom 37:37.


Reprezentanca Slovenije je na tekmi proti Španiji prikazala eno najboljših napadalnih predstav evropskega prvenstva do 19 let in na krilih Mitje Janca (17 zadetkov) dosegla 37 golov. Trenutki nezbranosti v izdihljajih tekme so Slovencem preprečili zgodnjo uvrstitev v polfinale, a po prvem krogu drugega dela turnirja naša izbrana vrsta zaseda vrh skupine 1.

Četa glavnega trenerja Prapotnika v skupini 1 s tremi osvojenimi točkami trenutno zaseda prvo mesto pred Švedsko (3 točke), Španijo (2 točki) in Islandijo (0 točk). Slovensko moštvo v sredo ob 18.30 čaka obračun s Skandinavci, ki bo odločal o končnem vrstnem redu zasedb v skupini in posledično o petkovem tekmecu. V skupini 2 so si polfinalno vstopnico že zagotovili gostitelji prvenstva Hrvati, medtem ko so se Nemci z zmago nad Portugalci močno približali igranju tekme za veliki finale.

Evropsko prvenstvo za fante do 19 let, Skupina A

torek, 17. avgusta, Varaždin (Hrvaška):
Slovenija – Španija 37:37 (21:18)
Slovenija: Strašek, Mlivić, Škrinjar, Miklavec, Fergola, Janc 17, Rot, Ćirović 4, Vidmar 4, Makuc 2, Gregorič 5, Zupančič, Klemenčič 3, Švalj, Kačičnik, Muminović 2.

Saša Prapotnik, selektor Slovenije:
“Po takšni tekmi je težko karkoli reči. Imamo 24 ur časa, da se zberemo, sestavimo, dvignemo glave in izgubljeno točko proti Špancem vrnemo na tekmi s Švedsko.”

Nik Ćirović, rokometaš Slovenije:
“Ponosen sem na svojo ekipo, borili smo se do konca. Na koncu se ni izšlo, zmanjkalo je nekaj športne sreče. Verjamem v svoje moštvo ter da se bomo s sredino zmago uvrstili v zasluženo polfinale.”

 

FOTO: Uroš Hočevar/Kolektiff

Komentarji