Toskić uspešen tudi proti bivši ekipi

Včeraj so rokometaši RK Celje Pivovarna Laško odigali še četrto pripravljalno tekmo v novi sezoni. V domači dvorani Zlatorog so gostili bivšo ekipo trenerja Alema Toskića, madžarski Csurgoi KK in zanesljivo slavili novo zmago.


Potem, ko so celjski rokometaši v petek v Zlatorogu ugnali Zagreb, so bili na zadnji domači pripravljalni tekmi boljši še od madžarskega Csurga, kluba, kjer je pred tem kot trener deloval Alem Toskić. Pred Celjani je sedaj le še tridnevni turnir v Gradcu, ki bo zadnji preizkus pred prvim krogom kvalifikacij, ko bo 28. avgusta v Celju gostoval danski GOG.

Po izenačenem začetku so Celjani hitro prevzeli pobudo ter vodili praktično ves čas današnjega dvoboja. Vratar Bojić je bil v prvem delu odličen z osmimi obrambami enako pa sta v nadaljevanju uspela skupaj Vujović in Gaberšek, ki sta branila drugi polčas. Z dobro obrambo ter uspešnimi posredovanji vratarja, so se domači hitro odlepili na 6:3, a nato dovolili gostom, da so izenačili na 9. Po minuti odmora so pivovarji znova strnili vrste ter si uspeli do polčasa priigrati pet zadetkov prednosti. Te so držali tudi ves drugi del, povedli tudi že s sedmimi zadetki razlike, na koncu pa slavili zmago s 30:24. Celjski vratarji so torej zbrali 16 obramb, prvi strelec je bil Ivanković s šestimi zadetki, enega manj je dosegel Suholežnik.

RK Celje Pivovarna Laško : Csurgoi 30:24 (16:11)

RK CPL: Bojić 8 obramb, Vujović 5 obramb, Gaberšek 3 obrambe; Strmljan 2, Terzić, Mazej 2, Razgor 1/1, Cokan 3/1, Marguč 3, Poteko 1, Ivanković 6, Kodrin 1, Žabić, Mlakar 4, Vlah 2/1, Suholežnik 5.

Csurgoi: Suhasz 1, Barso, Krečič 4, Herceg 2, Krsmančić 4, Szeitl 3, Gabor 3, Vasuari, Feshardtai, Rotim 4, Kerkovits 2, Borsos 1, Brener, Toth, Kovačević.

Komentarji