Slovenci so v kvalifikacijah za OI!!! Kljub dosti napakam do zmage nad Portugalsko

Slovensko rokometno reprezentanco je danes čakala tekma za biti ali ne biti. Tekma, na kateri je bila za uvrstitev v polfinale zmaga obvezna. Nasproti jim je stala Portugalska, ki je v prvem delu izgubila proti Norvežanom, v prejšnjem krogu pa so ji poraz prizadejali Islandci. Dva “ranjena leva” iz prejšnjega kroga sta danes prikazala čvrsto, borbeno in močno tekmo. Na koncu pa so več pokazali Slovenski rokometaši, ki so slavili z 29:24 in si tako na široko odprli vrata polfinala.


Z zmago so si Slovenci priigrali zastavljen cilj: kvalifikacije za Olimpijske igre in seveda najmanj tretje mesto v skupini 2. To jih uvršča na najmanj 6. mesto na letošnjem EP, a seveda tu se naši rokometaši ne bodo ustavili. 

Prvi gol na tekmi je pripadel slovenski reprezentanci, zadel je Blaž Janc, a so Portugalci hitro izenačili. Vse do 12. minute so z minimalno prednostjo vodili Slovenci, a so z dvema zaporednima zadetkoma prvič na tekmi prišli do vodstva Portugalci. Naši so zelo hitro odgovorili in v 13. minuti izenačili na 6:6. V nadaljevanju je Ljubomir Vranješ v napad poslal bekovsko trojico Dolenec-Bombač-Zarabec, kar smo že videli v tekmi proti Madžarom.

Portugalska je v 18. minuti ob igralcu manj na igrišču prvič ušla na 2 zadetka prednosti (10:8). Selektor Ljubomir Vranješ je v 20. minuti moral odreagirati z minuto odmora, saj igra v napadu ni stekla, v obrambi pa je reprezentanca dobivala preveč zadetkov. Nato pa je v ospredje stopil Blaž Janc, ki je z dvema zaporednima ukradenima žogama izenačil na 11:11. Svoje pa je dodal tudi Klemen Ferlin, ki je v naslednjem napadu Portugalske prišel do svoje četrte obrambe. V napadu je Zarabec izkoristil 7-metrovko in Slovenija je preobrnila rezultat v svojo korist (12:11).

Igralec tekme: JURE DOLENEC (7 zadetkov)

Do konca polčasa so Portugalci uspeli izid ponovno preobrniti v njihovo korist. Po 30 minutah igre je na semaforju pisalo 15:14 za Portugalsko. V prvem delu igre je bil slovenski izkoristek strelov zelo slab – 54 %, medtem ko so Portugalci imeli 75 % izkoristek.

Z OGROMNO NEIZKORIŠČENIMI STRELI, A VENDARLE DOVOLJ ZA ZMAGO! 

Tako kot v prvem polčasu je tudi v drugem prvi zadetek zadel Blaž Janc. Na žalost pa se je slovenska slaba učinkovitost prenesla iz prvega tudi v drugi polčas. Kar nekajkrat so imeli priložnost za vodstvo, a jim ni uspelo spraviti žoge v portugalsko mrežo. V 40. minuti je imel portugalski vratar že 11 obramb, naši si zapravili 3 zaporedne stoodstotne priložnosti. V 42. minuti pa je našim vendarle uspelo povesti z 20:19, ko je iz najstrožje kazni zadel Miha Zarabec.

V 46. minuti so Slovenci prvič povedli za 2, ko je iz protinapada zadel Nik Henigman, ki je poleg zadetka iztržil tudi dvominutno izključitev Portugalca. V naslednjem napadu so Slovenci povedli s 24:21. V zadnji četrtini tekme so Portugalci poizkušali igrati s 7 igralci v napadu, a se jim to ni obrestovalo. Varovanci Ljubomirja Vranješa so povedli s 27:22. Portugalci so se sicer približali na -3, a kaj več od tega jim ni uspelo. Tekma se je končala z rezultatom 29:24.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

Komentarji