Skrivnosti slovenskih srednjih zunanjih so …

Dean Bombač in Miha Zarabec sta na letošnjem EURU odigrala ključni vlogi – poleg vratarja Klemna Ferlina. Tudi Uroš Zorman, ki je iz igralske presedlal na strokovno stran v reprezentanci, se zaveda, da ima Slovenija dobre srednje zunanje igralce. V čem je skrivnost?


Dean Bombač in Miha Zarabec sta s 30 goli in 24 podajami doslej na EHF EURO 2020 zgolj še potrdila ugled slovenskih srednjih zunanjih igralcev. Zlasti Bombač je s spektakularnim nastopom v Malmöju, ko je dosegel 10 podaj in zabil 9 golov, z izjemno igro pomagal Sloveniji do zmage nad Islandijo. Ljubomir Vranješ je do sedaj njuno minutažo razdelil v približno enaki meri – Zarabec je odigral približno 2 uri in pol, Bombač pa nekaj manj kot 3 ure. 

“Imamo tri vrhunske srednje zunanje, ki so zelo hitri (tudi Rok Ovniček, op. a.). Če taktika ne deluje pri enem, bo definitivno delovala pri katerem izmed ostalih,” je Vranješ komentiral izvrstno igro Bombača proti Islandiji, ko ga je novinar EHF vprašal, o tem, ali je napadalna taktika prilagojena Bombaču. “Bombač je tri dni pred tekmo počival, tudi to je pomembno,” je še dodal slovenski selektor.

Kako pa je bilo igrati skupaj? Ni bilo težko. Res je, da nikoli ne trenirava tako, da je en na srednjem in drugi na levem/desnem zunanjem. Enostavno se čutiva, veva, kje kdo stoji. Rad igram skupaj z Miho Zarabcem, saj sva si podobna, isto razmišljava in zato je toliko lažje,” je razložil Bombač

Pohvalil pa ju je tudi pomočnik selektorja Uroš Zorman“Trenutno sta oba ena izmed najboljših srednjih zunanjih na svetu. Povsod v rokometu nas poznajo po dobrih srednjih zunanjih. Vsak od njiju ima sicer malce drugačen stil igre, kar je super.” Seveda tudi Zorman spada v rang najboljših srednjih zunanjih na svetu, tu pa se seznam ne ustavi. Slovenija je v preteklosti imela kar nekaj vrhunskih igralcev na tem položaju – Marko Bezjak, Boštjan Ficko in še marsikateri drugi.

FOTO: Nebojša Tejić

VIR: EHF EURO

Komentarji