Miha Zarabec: “So izjemno fizično močni”

Danes ob 16:00 Slovenijo čaka nove preizkušnja na letošnjem evropskem prvenstvu. Nasprotnik ekipa Portugalske. Ekipa, ki se je ne gre podcenjevati, saj so že šokirali Francoze in Švede.


“Ker so tako fizično močni, da oni tudi super igrajo proti takim ekipam, ki so fizično močne. To so na primer Francozi, včeraj so imeli recimo probleme z Islandci, ki so spet malo hitrejši igrajo malo bolj tako raznolik rokomet in mislim, da v tem načinu igre bi to nam moralo pasat, ampak res pa, da se ne smemo z njimi spuščat v take duele, ker vemo, da so močnejši. Moramo jih enostavno preteči,” je Miha Zarabec izpostavil največjo prednost proti Portugalcem.

“Ljudje, ki ne spremljajo toliko rokometa bi rekli ja to je nova generacija zlatih Francozov. Oni niso nova generacija zlatih Francozov. Oni so dobra super ekipa, katera ima svoje dobre in slabe lastnosti,” je še dodal Dean Bombač, ki ne podcenjuje Portugalcev.

Slovenska usoda je izključno v rokah reprezentantov je za konec povedal Bombač.Nam je tekma za biti ali ne biti. Še vse je v naših rokah in dokler nismo odvisni od nobenega se ne bomo pritoževali.”

“Neverjetno je. Ves čas smo vedeli, da moramo, če želimo napredovati iz skupine premagati Francoze ali Norvežane in Bosno in Hercegovino. Uspelo nam je. Francoze smo premagali drugič v sedmih ali osmih mesecih,” je o možnostih napredovanja pred začetkom prvenstva dejal Rui Silva.

Kako o tekmah na tem prvenstvu razmišlja trener Portugalcev Antonio Areia.Ne vem, pred koliko dnevi smo jih premagali. Ne razmišljamo več o tekmi s Francijo, o tekmi s Švedsko.”

Vir izjav: RTV SLO
Foto: Anže Malovrh

Komentarji