Slovenci v kvalifikacije že v prvem krogu

Zaradi izpada z evropskega prvenstva že po skupinskem delu, slovensko reprezentanco v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo prihodnje leto čaka sedaj veliko težje delo.


Ker je sistem kvalifikacij tak, da se v prvem krogu pomeri 9 najslabših reprezentanc z evropskega prvenstva z ekipami iz predkroga kvalifikacij, bo morala Slovenija nastopiti že v prvem krogu. Sedaj je že znano, da je na evropskem prvenstvu po zmagi nad Severno Makedonijo in porazoma proti Danski ter Črni gori zasedla 3. mesto v skupini ter končno 16. mesto. S to uvrstitvijo je ravno med temi devetimi reprezentancami. Tekme prvega kroga kvalifikacij bodo odigrane marca. Na prvenstvo so že uvrščene reprezentance Švedske, Polske in Danske, ki so gostiteljice prvenstva.

Ob omenjenih reprezentancah bodo na prvenstvo brez kvalifikacij uvrščene še tri najboljše uvrščene reprezentance z evropskega prvenstva, če to ne bo katera izmed omenjenih. V drugem krogu kvalifikacij se bodo zmagovalci tekem prvega kroga pomerili z devetimi najbolje uvrščenimi reprezentancami z EP,  brez šestih že uvrščenih reprezentanc.

Slovensko reprezentanco za uvrstitev na svetovno prvenstvo ter s tem tudi na olimpijske igre v Parizu čaka nadvse težko delo.

Komentarji