Visok poraz Krimovk na Madžarskem

Pred Krimovkami je bila že nova tekma lige prvakinj. Po nedeljskem porazu proti Odenseju. Tokrat pa pred njimi še težja naloga in sicer gostovanje na Madžarskem pri morda celo trenutno najboljši žensk ekipi na svetu. Rokometašice Györa so v letošnji sezoni še neporažene in si želijo a niz seveda tudi nadaljevati.


Rokometašice Krima pa so v tekmo vstopile odločno in hitro povedle z 0:2. A izkušene Madžarke so rezultat hitro izenačile in kasneje tudi povedle. Po vodstvu domačink z dvema goloma prednosti (5:3) smo bili v nadaljevanju priča igri gol za gol. Tako je bil vse do 13. minute, ko so domačinke prvič na tekmi povedle s tremi zadetki prednosti (11:8). V naslednjih 10. minutah so na igrišču prevladovale domačinke ter si priigrale sedem golov prednosti (18:11). V samem zaključku so gostiteljice prednost povečale tudi na devet golov (22:13). A na odmor sta ekipi odšli ob razliki osmih zadetkov, saj je končni rezultat prvega polčasa (22:14) postavila Tjaša Stanko.

Po izenačenih uvodnih minutah drugega dela, so po 10. minutah Madžarke povedle z desetimi zadetki prednosti (28:18). Domačinke so prednost nato le še stopnjevale in edino vprašanje, ki je še ostalo je bilo kakšna bo razlika ob koncu srečanja. Gostiteljice so v 51. minuti povedli že za šestnajst golov (38:22). Na koncu je bila razlika trinajst zadetkov (40:27).

GYŐR : KRIM MERCATOR 40:27 (22:14)
Pineta in Hansen po 8; Lekić in Varagić po 5

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji