Slovenci v stilu v evropski polfinale!

Slovenski rokometni mladinci so si z odlično predstavo proti Švedski priborili vstopnico za polfinale evropskega prvenstva v Varaždinu. Na tesni tekmi, kjer se je polfinalist odločal v zadnjih minutah, so Slovenci pokazali dobršnjo mero zrelosti v kočljivih trenutkih, ki ji Švedi niso bili dorasli.


Slovenija je odločno začela srečanje in v uvodnih minutah povedla s 3:0. Par zgrešenih strelov je nato švedska reprezentanca izkoristila za približek in po sedmih minutah rezultat prvič izenačila na 4:4. Toda Slovenci niso predali vodstva. Razpoložen je bil Simon Vidmar, ki je naše vrnil nazaj v ospredje, a tudi Švedi niso dopustili serije, po kateri bi znova zaostajali za 2 zadetka ali več. V 15. minuti so baltski tekmeci prvič povedli (9:10), krajši preblisk pa sta hitro zatrla Vidmar in Andraž Makuc (10:11). Ekipi sta se še naprej izmenjavali v vodstvu, v zadnjih minutah pa so Švedi prvič povedli za 2 12:14). Vnovičen odgovor sta našla Lenart Klemenčič in Makuc, slednji pa je tik pred iztekom prvega polčasa zadel za minimalno slovensko prednost (16:15).

Drugi polčas se je začel v istem stilu, kot se je končal drugi in kmalu je postalo jasno, da se bo zmagovalec odločal v zadnjih minutah. Za razliko od prvega dela so tokrat večji del naši fantje lovili Švede, ki so uspeli zadrževati minimalno ali prednost dveh zadetkov. Toda v 57. minuti je Makuc Slovenijo po dolgem času znova popeljal v vodstvo s sedemmetrovke v naslednjem napadu pa še spektakularno zadel po odbiti žogi švedskega vratarja. Naši energije in borbenosti niso spustili vse do zadnjih sekund in tekmo zanesljivo pripeljali do konca (32:29). Več kot omembe vredna je Makuceva statistika, kot najboljši strelec in posameznik na slovenski strani je imel popoln revolveraški večer (8/8).

 

Komentarji