Slovenec ponovni svetovni klubski prvak

Nemški klub Magdeburg je že drugo leto zapored osvojil lovoriko Svetovnega klubskega prvaka. V napetem finalu v Savdski Arabiji so po dvojnem podaljšku z rezultatom 41:39 premagali špansko Barcelono. 


V finalnem obračunu so nastopali trije Slovenci. Poleg Marka Bezjaka, ki brani barve nemškega velikana, sta za katalonski klub nastopila tudi Domen Makuc in Blaž Janc. Od slovenskih fantov se je med strelce na tam obračunu vpisal le naš desnokrilni igralec, ki je zadel 5 zadetkov. Magdeburg je tako zabeležil drugo (zaporedno) zmago na tovrstnem tekmovanju in s tem preprečil Kataloncem osvojitev rekordne šeste lovorike. Zaporedna osvojitev Supergloba je do sedaj uspela le trem ekipam. To so SC Magdeburg, Füchse Berlin in Barcelona. SC Magdeburg, ki je trenutno na 5. mestu v nemški Bundesligi, se je tako izenačil s Füchse Berlin in Ciudad Realom, ki so pokal osvojili po dvakrat. Rokometna poslastica je postavila tudi novi rekord o številu doseženih zadetkov (80). Prejšnjega je držala tekma iz leta 2019, ko je Barça z rezultatom 34:32 premagala nemški THW Kiel.

Nemci so si v drugem polčasu priigrali prednost šestih zadetkov, ki pa so jo katalonski predstavniki z odličnim zaključkom rednega dela nadoknadili v zadnjih sekundah. Za neodločen rezultat je v zadnjih sekundah poskrbel Šved Hampus Wanne, ki je zadel iz najstrožje kazni. Na nemško-španskem obračunu je blestel Islandec Omar Ingi Magnusson, ki je v špansko mrežo zabil kar 12 golov. Njegov sorojak Gisli Kristjansson je zadel šestkrat. Za katalonski klub so bili usodni predvsem štirje zgrešeni streli iz sedmih metrov.

Bronasti lesk je osvojila poljska ekipa Lomza Industria Kielce, ki je na tekmi za tretje mesto premagala egiptovski Al-Ahly SC. Poljaki so tekmo dobili z rezultatom 35:26.

Slovenci smo poleg treh domačih igralcev imeli predstavnika tudi v sodniških vrstah. V mestu Dammam sta med drugimi delila pravico tudi Bojan Lah in David Sok.

 

Komentarji