Slovenija ostala brez možnosti za napredovanje

Slovenska ženska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu odigrala tekmo proti reprezentanci Poljske. S porazom rokometašice Slovenije ostajajo brez uvrstitve v četrtfinale.


Mrežo Poljakinj je načela Petra Kramar, na drugi strani pa je neoviran strel ubranila Amra Pandžić. Nataša Ljepoja je v 5. minuti dobila prvo izključitev, po kateri so Poljakinje zadele in povedle za 2. Po novem golu Poljske za 4:1 je selektor Dragan Adžić vzel minuto odmora. Po minuti odmora je z radalje lepo zadela Tjaša Stanko, dve obrambi pa je zbrala slovenska vratarka. Po uspešno izvedeni sedemmetrovki Alje Varagić, je novo obrambo dosegla Pandžićeva, po kateri je Slovenija izenačila na 4.

V 12. minuti je izključitev prejela Kramarjeva. Po njej so Poljakinje s tremi zaporednima zadetki povedle za 4. Slovenke so bolje zaigrale v obrambi in po golih Omoregijeve in Varagićeve so se približale na le zadetek zaostanka (8:9). Po dveh golih Ane Gros in novi uspešno izvedeni sedemmetrovki Varagićeve so Slovenke prvič na srečanju povedle za (12:9). Poljakinje so v 27. minuti znižale izid, po tem ko skoraj 14 minut niso dosegle zadetka. Rokometašice Slovenije bi lahko na odmor odšle z višjo prednostjo, a so po dveh napakah na odmor odšle z minimalno prednostjo (13:12). V prvem polčasu je blestela Pandžićeva, ki je zbrala kar 8 obramb.

Drugi polčas so bolje začele Poljakinje, po nekaj zadetkih na obeh straneh so v 35. minuti povedle za 2 (14:16). Svojo drugo izključitev je v 38. minuti prejela Ljepoja, nato pa v naslednjem napadu še Ana Gros in Slovenija se je morala znajti z dvema igralkama manj. Poskušale so zmanjšati zaostanek, a so Poljakinje ohranjale prednost treh zadetkov. Po prostem teku, so pri rezultatu 20:24 Poljankinje povedle že za 4 in Adžić je bil prisiljen vzeti novo minuto odmora. Slovenke so se v zaključku nekajkrat približale na le dva gola zaostanka, a za kaj več jih je zmanjkalo energije in moči. Ob koncu so v zadnjih sekundah zadele za 26:27. S porazom so si Slovenke zaprle vsa vrata za uvrstitev v četrtfinale.

Najboljši strelki sta bili pri Sloveniji Ana Gros z osmimi in pri Poljski Dagmara Nocun, ki je dosegla 6 zadetkov.

Foto: IHF

Komentarji