Slovenija v drugem bobnu za žreb na EP

Na evropski rokometni zvezi so en dan po končanem kvalifikacijskem ciklusu za evropsko prvenstvo določili v katerem bobnu bodo reprezentance na žrebanju skupin za EP.


Na evropskem prvenstvu, ki ga bodo januarja 2020 gostile Švedska, Norveška in Avstrija bo prvič nastopilo 24 reprezentanc. Slovenija bo nastopila na svojem tretjem zaporednem in skupno trinajstem evropskem prvenstvu. Na prvenstvo so se slovenski fantje uvrstili z osvojitvijo prvega mesta v skupini 4, v kateri so po dvakrat premagali Estonce in Nizozemce, proti Latviji pa so zabeležili zmago in poraz.

Žreb skupin za EP bo potekal v petek, 28. junija, ob 18.45 na Dunaju. Neposredni prenos žreba si boste lahko ogledali na Youtube kanalu ali Facebook strani EHF EURO.

BOBNI PRED ŽREBOM:

Boben 1: Španija, Švedska, Francija, Danska, Hrvaška, Češka.
Boben 2: Norveška, SLOVENIJA, Nemčija, Severna Makedonija, Madžarska, Belorusija.
Boben 3: Avstrija, Islandija, Črna gora, Portugalska, Švica, Latvija.
Boben 4: Poljska, Rusija, Srbija, Ukrajina, Bosna in Hercegovina, Nizozemska.

Ekipe bodo v prvem delu razdeljene v šest skupin s po štirimi reprezentancami, ki bodo igrale na Dunaju, v Gradcu, Trondheimu, Malmöju in Goteborgu. V drugi del se bosta uvrstili dve najbolje uvrščeni moštvi, ki bosta nastopali na Dunaju in v Malmöju, medtem ko bo finalni del na sporedu v Stockholmu.

Komentarji