Uroš Milićević novi član Ribnice

Najboljši slovenski klubi se krepijo pred začetkom nove sezone. Tokrat so po okrepitvah segli pri RD RIKO Ribnica. V njihove vrste prihaja mladinski reprezentant Slovenije Uroš Milićević.


Uroš Milićevič, ki igra na poziciji levega zunanjega rokometaša je novi član RD RIKO Ribnica. Milićević je trenutno igralec MRK Ljubljana, ki je tudi njegov matični klub.  Uroš je z Ribnico podpisal dolgoročno pogodbo. Uroš Milićević velja za izjemnega strelca, saj je bil v zadnjih treh sezonah dvakrat najboljši strelec 1. mladinske lige in enkrat 2. mladinske lige. Preteklo sezono pa je bil pomemben faktor tudi članske ekipe Ljubljane, ki ji je pomagal do vrnitve v 1.B ligo.

Kaj je Milićević povedal po podpisu pogodbe z Ribnico?: “Ko so me kontaktirali iz Ribnice, mi je bilo jasno, da želim svojo rokometno pot nadaljevati tam. Gre za stabilen in spoštovan klub, ki se že nekaj let pojavlja pri samem vrhu lestvice 1.NLB lige. Poleg tega je Ribnica razmeroma blizu in mi tako omogoča nemoteno obiskovanje fakultete. V zadnjih letih so izdelali nekaj levih bekov, ki igrajo tudi na reprezentančnem nivoju in le potrjuje njihovo odlično delo v klubu. Kontaktirali so me tudi iz nekaterih drugih klubov, a zaradi naštetih razlogov sem se odločil, da bom svojo pot nadaljeval pri omenjenem slovenskem prvoligašu.”.

MILIĆEVIĆ SE BO ŠE ENO LETO KALIL V LJUBLJANI

Uroš sicer za Ribnico v naslednji sezoni ne bo igral, saj se bo kot posojen rokometaš  še eno leto razvijal v Ljubljani. “To da sem se odločil, da ostanem še eno leto v svojem matičnem klubu je bila sporazumna odločitev. Oba s predsednikom sva bila mnenja, da bo to najboljše za moj napredek, saj bom dobil veliko minutaže v zelo konkurenčni 1.B ligi. K tej odločitvi je veliko prispevalo tudi dejstvo, da bom treniral pod vodstvom Bojana Čotarja, saj gre za trenerja, ki ga neizmerno spoštujem in ki tudi veliko svoje pozornosti namenja mojem napredku ter navsezadnje napredku vsakega v tej ekipi. Verjamem, da bom od njega odnesel še veliko, kar pa bo le pripomoglo k temu, da bom postal pomemben člen ribniške ekipe v prihodnjih letih”.  je za konec dodal Milićević.

Foto: RD RIKO Ribnica

Komentarji