Šest balkanskih “državic” na evropskem prvenstvu!

Slovenija, ki si je nastop na evropskem prvenstvu zagotovila že dva kroga pred koncem kvalifikacij, je včeraj na domačem terenu v Kopru proti Estoniji potrdila prvo mesto v skupini. Vozovnico za EP, ki bo leta 2020 potekalo na Norveškem, Švedskem in v Avstriji so si zagotovile tudi ostale balkanske države.


Reprezentanca naših južnih sosedov je dominirala v drugi kvalifikacijski skupini za evropsko prvenstvo. Nastop na prvenstvu so si Hrvati zagotovili že po četrtem krogu, edino točko v kvalifikacijah pa so jim vzeli Srbi, ki so na domačem terenu s Hrvaško remizirali (27 : 27).

Za veliko veselje v Bosni so poskrbeli rokometaši izbrane vrste, saj so se prvič v zgodovini uvrstili na evropsko prvenstvo. Bosanski reprezentantje so v zadnjem krogu s 24 : 23 premagali Čehe in se kot najboljša tretjeuvrščena reprezentanca uvrstili na prvenstvo.

Reprezentanca Srbije si je vozovnico za evropsko prvenstvo zagotovila z zmago nad Švico. Na domačem terenu so se pred 6000 gledalci veselili ponovne uvrstitve na veliki turnir. Srbi so se se na EP uvrstili kot ena izmed štirih najbolje tretjeuvrščenih reprezentanc.

Makedonci so si na zadnji tekmi kvalifikacij za EP na domačem terenu proti Grčiji z visoko zmago zagotovili prvo mesto v skupini 3 in se zanesljivo uvrstili na evropsko prvenstvo.

Na tekmi za biti ali ne biti so se Črnogorci spopadli z Ukrajinci, ki so bili neposredni konkurent za uvrstitev na EP. Reprezentanca Črne gore se je s prepričljivo zmago na domačem terenu (27 : 21) uvrstila na veliko tekmovanje in postala 6 balkanska država, ki bo nastopila na evropskem prvenstvu.

Komentarji