Veselin Vujović: “To ni bila prava Slovenija”

Slovenski rokometaši so bili v prvem polčasu za razred boljši od tekmecev iz Estonije, v drugem pa zaigrali slabše ter ogrozili svojo zmago (32:28). Na koncu so izbranci črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Veselina Vujovića vendarle osvojili načrtovani točki in osvojili prvo mesto mesto v skupini, kar je bil tudi njihov primaren cilj pred začetkom kvalifikacijskega ciklusa.


Slovenci so na šestih odigranih tekmah po dvakrat premagali Nizozemce in Estonce ter enkrat Latvijce, proti slednjim so doživeli tudi poraz. Na zaključni turnir, ki bo med 10. in 26. januarjem prihodnje leto v Avstriji ter na Norveškem in Švedskem, sta se uvrstila Slovenija in Latvija. Žreb skupin bo 28. junija na Dunaju.

Po včerajšnji tekmi je bil znova nezadovoljen selektor reprezentance Veselin Vujović: “To ni bila prava Slovenija, moji izbranci so na igrišču delovali kot veterani. Le v prvem polčasu smo bili osredotočeni, navkljub mojim opozorilom v garderobi, kar vam lahko potrdijo tudi igralci, pa smo v drugem močno popustili. V teh letih sem dodobra spoznal značaj mojih igralcev in vedel sem, da se bo zgodil padec. Moji igralci so v drugem polčasu bolj ali manj čakali na konec tekme in močno ogrozili svoje vodstvo. Na koncu smo navkljub težavam zmagali in osvojili prvo mesto v skupini, kar smo si pred začetkom tega ciklusa tudi želeli.”

Strelec šestih golov na tekmi z Estonijo Gašper Marguč je kljub zmagi slovensko igro v drugem polčasu označil za sramoto: “V prvem polčasu smo prikazali dobro predstavo, morda naredili kakšno tehnično napako preveč, v celoti pa je bila naša podoba povsem spodobna. Drugi polčas je bil sramoten, povsem smo popustili, grešili strele in izgubljali žoge kot po tekočem traku. Na koncu smo zmagali, a Estonce bi morali premagati za deset in več golov razlike.”

Komentarji