Slovenija v enem vikendu ob dva evropska predstavnika

Za nami je črn vikend slovenskih evropskih klubov. Po prepričljivih zmagah Celja in Trima na domačih tleh proti danskima nasprotnikoma, je bil drugi polčas prvega kroga kvalifikacij za EHF Evropsko ligo nekaj povsem drugačnega. Slovenija je v enem vikendu tako izgubila dva predstavnika v evropskih tekmovanjih, vse svoje upe pa zdaj polaga v Velenje, ki je uvrščeno v skupinski del Evropske lige in RK Jeruzalem Ormož, ki se bo v drugem krogu EHF Evropskega pokala v sredini oktobra meril proti zmagovalcu para KH ISMM KOPRIVNICE (Češka) – SELFOSS (Islandija).


Če je bilo po domačih tekmah Celja in Trima v obeh ekipah videti veliko optimizma, je zdaj slika povsem drugačna. Celje je v soboto doživelo boleč poraz v danskemu Gudmeju (36:25) in se sklonjenih glav vrnilo v domače mesto, kjer bo vse moči usmerilo v domače prvenstvo in pokal.

“Težko je kaj pametnega povedati takoj po izpadu iz Evrope, sploh potem, ko smo prvo tekmo doma odigrali zelo dobro. Žal nismo zdržali tempa, ki ga je diktiral GOG, naša obramba ni bila na nivoju in so nas enostavno dobili v mlin iz katerega se nismo rešili. Posledično smo bili brez idej tudi v napadu in Danci so dosegli vse preveč lahkih zadetkov iz hitrih protinapadov. Na to smo se posebej pripravljali, saj smo vedeli, da je to njihovo glavo orožje, zato ta poraz še toliko bolj boli,” je bil vidno razočaran eden najizkušenejših mož Celja, 27-letni Tilen Kodrin.

Ob sobotnem izpadu Celja je slovenska rokometna javnost svoje upe polagala v rokometaše Trima Trebnjega, ki so se na drugi polčas prvega kroga kvalifikacij za Evropsko ligo podajali s šestimi goli prednosti. V danskem Holstebru so se Trebanjci sicer dobro upirali razpoloženemu nasprotniku, a na koncu za las izgubili v skupnem seštevku rezultata 60:59.

Razočaran po tekmi je bil tudi vratar Trima Aljoša Čudić:

Slovenija ima tako po izpadu Celja in Trima v Evropi še dva predstavnika. RK Jeruzalem Ormož se bo meril v drugem krogu EHF Evropskega pokala. Prleki na nasprotnika še čakajo, kdo pa bo nasprotnik Ormoža bo jasno 19. septembra, ko bo na sporedu druga tekma prvega kroga Evropskega pokala med Selfossom in KH ISMM Koprivnice.

Evropsko sezono pa si je že zagotovil RK Gorenje Velenje. Velenjčani bodo po osvojitvi naslova državnih prvakov v sezoni 2020/2021 nastopali v skupinskem delu EHF Evropske lige.

 

FOTO: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji