Adžić opravil pregledne treninge

Selektor ženske članske rokometne reprezentance Dragan Adžić je bil minuli konec tedna znova dejaven. Sprva v Ljubljani, nato pa na Rogli je zbral izbrane rokometašice iz slovenskih klubov in opravil pregledne treninge.


Adžić, ki je žensko člansko prevzel tik pred kvalifikacijami za svetovno prvenstvo in jo tja tudi popeljal, je že s prvim dnem krepko zavihal rokave. Eden izmed njegovih ciljev je namreč razširitev nabora rokometašic, ki bi lahko v prihodnosti kandidirale za nastop v članski izbrani vrsti. V ta namen je v letošnjem poletju podrobno spremljal kadetinje in mladinke na pripravah ter evropskih prvenstvih.

Prvi septembrski konec tedna je zbral še nekaj preostalih rokometašic slovenskih klubov in preveril njihove sposobnosti. Izbrane kandidatke so se v petek zbrale na Kodeljevem, nato pa odpotovale na Roglo.

»Po začetku sodelovanja z Rokometno zvezo Slovenije sem dodatno uspel spremljati okoli 75 slovenskih deklet, večinoma rojenih med letoma 2002 in 2007. Pred začetkom nove sezone 1. slovenske ženske lige sem želel preveriti še nekaj dodatnih igralk in zato že pred časom napovedal to septembrsko akcijo,« uvodoma pove Adžić.

Kot na vsaki dosedanji akciji se je selektor tudi tokrat srečal z odpovedmi, ki so posledica nove realnosti. »Na žalost na akciji ni moglo sodelovati okoli 10 vabljenih igralk. Odpovedi so bile v veliki večini povezane z zdravstvenimi razlogi oziroma koronavirusom. Tista dekleta, ki so lahko sodelovala, so se spoznala z našim načinom dela in filozofijo članske reprezentance, jaz pa z njihovimi zmožnostmi,« nadaljuje črnogorski strokovnjak.

Vabljene rokometašice so po petkovem snidenju, v sodelovanju s Fakulteto za šport, opravile testiranje motoričnih sposobnosti. »Ta testiranja so izvrstna! Po petku smo z njimi dobili izvrsten vpogled v telesno stanje že pri več kot 100 rokometašicah. Konec tedna smo nadaljevali na Rogli, po treningih pa so dekleta dobila informacije, na kakšni ravni je trenutno njihovo rokometno znanje in čemu bodo morale v prihodnje v svojih trenažnih procesih posvetiti še več pozornosti,« še pove slovenski selektor in za konec doda: »Na podlagi rezultatov testiranj, videnega in pripravljenosti v tistem trenutku bomo oblikovali sezname vabljenih igralk za naslednje reprezentančne akcije.«

Slovenke konec leta čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji. Do odhoda na Iberski polotok bodo odigrale štiri tekme s kakovostnimi tekmicami. V okviru Pokala EHF, v katerem namesto v kvalifikacijah nastopajo gostiteljice naslednjega evropskega prvenstva (Slovenija, Črna gora, Severna Makedonija) ter branilka evropskega naslova (Norveška), se bodo 7. in 10. oktobra pomerile z Norvežankami. Prva tekma bo na sporedu v Skandinaviji, povratna pa v Sloveniji. V sklepnih pripravah pred odhodom v Španijo bosta konec novembra v Poreču sledila še dva obračuna s Hrvaško, eno izmed nosilk žreba za SP.

Nastope med svetovno reprezentančno elito bo slovenska vrsta začela v skupini A, ki jo bo gostil Granollers. Uvodoma se bo pomerila s tremi udeleženkami zadnjih olimpijskih iger. V četrtek, 2. decembra ji bo ob 20.30 nasproti stala Črna gora, v soboto ob 18.00 bo sledil obračun s Francijo, po novem dnevu premora pa bo ob isti uri pričakala še dvoboj z Angolo. V drugi del tekmovanja se bodo uvrstile najboljše tri izbrane vrste.

Komentarji