Barca (s težavami) do desetega zaporednega naslova superpokalnih prvakov Španije

Za nami je pester rokometni vikend v številnih državah. V Španiji je bila odigrana tekma superpokala med Ademar Leonom in nedotaknjeno ekipo iz lanske sezone – Barco. Barca je s težavami v prvem polčasu na koncu tekmo dobila (30:27) in se veselila desetega zaporednega naslova v superpokalu Španije.


Začetek tekme ekipe Barce, ki je v letošnji sezoni doživela kar nekaj sprememb, ni obetal prav nič dobrega. V prvem polčasu se je Ademar uspešno upiral zmagovalcu EHF Lige prvakov 2020/2021.

Katalonski velikan je v prvem polčasu finalnega obračuna z Ademar Leonom izgubljal tudi že za tri zadetke (11:14), na glavni odmor pa odšel z dvema goloma manjka (13:15). V nadaljevanju je rezultat najprej poravnal na 18:18, nato pa zanesljivo odkorakal 12. zaporednemu in skupno 24. naslovu superpokalnega prvaka. Janc je k zmagi prispeval dva zadetka, Makuc se med strelce ni vpisal.

Novopečeni trener Barce Antonio Carlos Ortega je tako osvojil svojo prvo lovoriko na klopi Blaugrane.

Barcelona – Abanca Ademar Leon 30:27 (13:15)

Barcelona: Pérez de Vargas, Cindric (2), Langaro, Thiagus Petrus, Fábregas (1), Mem (4) y Aleix Gómez (6, 4p); N’Guessan, Ángel Fernández (5), Janc (2), Makuc, Richardson (2), Frade (4) y Ali Zein (4).

Abanca Ademar León : Papantonopoulos, Casqueiro (2), Milosavjevic (3), Borges (4), Boskos (3), Virbauskas (4) y Gonzalo Pérez (8, 5p); Jaime Fernández (2), Liapis (1), Soljic.

Komentarji