Veszprem slavil šele po izvajanju sedemmetrovk

Ob 19. uri sta si v finalu SEHA lige nasproti stala madžarski Veszprem za katerega igrata Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek, ter hrvaški Zagreb. Po pravi drami je finale odločilo šele izvajanje sedemmetrov, ki so ga v svojo korist obrnili Madžari (31-29). 


Srečanje se je pričelo precej izenačeno, pot desetih minutah pa so si Zagrebčani z dvema zadetkoma Muse prvič priigrali nekoliko večjo prednost, saj so povedli s 6-3. Veszprem je nato odgovoril s svojo serijo 3-0 in tako izid poravnal na 6-6. Nadaljevanje polčasa je potekalo izenačeno, nato pa so v sami končnici nekoliko pobegnili Madžari. V 26. minuti so z zadetkom Maqueda Pene prišli do vodstva s 14-11, na polčas pa odšli s prednostjo 15-13.

V drugem času so Zagrebčani kar nekaj časa neuspešno lovili Madžare, ki sl največ vodili za +4 (17-13). Kljub temu se niso vdali in v 55. minuti je Leimeter rezultat poravnal na 25-25. Nato smo bili priča pravi drami v Zadru. Ekipi sta bili po rednem delu srečanja izenačeni na 27-27 in tekmo so odločale sedemmetrovke. Med izvajalci za Veszprem je bil tudi Marguč, ki je svoj strel zadel, pri Zagrebu pa sta bila neuspešna Čavar in Šipić. Veszprem je tako slavil z 31-29. Marguč je prispeval 4 zadetke, Blagotinšek pa se je med strelce vpisal enkrat.

 

Foto: RK Zagreb

Komentarji