Trimo zapravil prednost šestih golov in se poslavlja od lige EHF

Po zmagi Trima na domačem terenu nad Danskim Holstebrojem so na povratni tekmi varovanci Uroša Zormana bolj kot ne odpovedali in zapravili prednost šestih zadetkov, ki so si jih priborili na prvi tekmi. V drugi krog kvalifikacij za EHF Ligo tako potuje Holstebro, ki je z borbenim rokometom izničil zajeten zaostanek.


Danci so že v začetku pokazali, da si želijo revanše. Po slabih petih minutah so povedli s 4:1 in vzpostavili dominanco na parketu. Trebanjci so zmogli prvega odgovora, izid pa je poravnal Toshe Onchev. Toda trebanjski napad znova ni stekel Holstebro se je ponovno odlepil na 8:5. Od tu so bile serije naših rokometašev zaman, saj so za vsak uspešen zaporedni napad prejeli enako dozo nasprotnika. Za popoln danski zaključek prvega polčasa so domači rokometaši v zadnjih desetih minutah nanizali delni izid 7:1 in na odmor odšli z visoko prednostjo 16:9.

V uvodu drugega polčasa so Trebanjci sicer uspeli zmanjšati razliko na 17:13, a sledil je vnovičen odgovor Dancev. S serijo treh zadetkov so znova ušli na visoko prednost 20:14, na krilih Magnusa Bramminga pa izenačili najvišjo prednost iz prvega dela 22:15. Trimo je ponovno za vsak dani zadetek prejel drugega v lasten gol, tako da so se sanje o preobratu vse bolj razblinjale. To je zares postalo jasno v 47. minuti, ko je za 29:20 zadel Jonas Porup. Trimu v zadnjih minutah ni uspelo dovolj omiliti zaostanka, tako da sta se moštvi razšli z rezultatom 35:28 v korist Holstebroja, ki ga prav ta »minimalna« zmaga pelje v nadaljnje boje.

Komentarji