Slovenija za nastop na EP 2020 proti Nizozemski, Latviji in Estoniji

V četrtek, 12. aprila 2018 je v Trondheimu (Norveška) potekal žreb skupin za kvalifikacije na evropsko prvenstvo, ki ga bodo januarja 2020 gostile Avstrija, Norveška in Švedska. Prvič v zgodovini kvalifikacij za evropsko prvenstvo bo na kvalifikacijah sodelovalo 32 držav, od teh se jih bo 24 uvrstilo na evropsko prvenstvo.


Veselin Vujović, selektor Slovenije:
“Prvič bo na evropskem prvenstvu nastopilo 24 moštev in s tem je tudi nov sistem žreba. V naši skupini smo zagotovo favoriti mi in ne bi bilo korektno, če bi rekli kakorkoli drugače. Iskreno ne poznam dobro rokometa v teh državah, saj niso del skupine ekip, na katere po navadi mislimo in spremljamo, morda z izjemo Nizozemske, ki vedno bolj napreduje. Slovenija ne bi smela imeti težav z uvrstitvijo na EP 2020.”

Slovenija bo v četrti skupini proti Nizozemski, Latviji in Estoniji lovila svojo dvanajsto uvrstitev na evropsko prvenstvo na katerega se bosta uvrstili prvi dve reprezentanci skupine in štiri najboljše tretjeuvrščene. Na prvenstvo so avtomatsko uvrščene gostitelji prvenstva Švedska, Avstrija in Norveška in aktualni evropski prvak Španija.

Vid Kavtičnik, kapetan Slovenije:
“Dobili smo zelo premagljive tekmece, ki so na papirju morda slabši, a bomo morali vseeno na vsaki tekmi dati vse od sebe in si ne privoščiti nobenega podcenjevanja. Naš edini cilj je prvo mesto in uvrstitev na evropsko prvenstvo, čeprav moramo najprej z mislimi ostati pri kvalifikacijah za SP 2019 proti Madžarski, saj si želimo nove uvrstitve na svetovno prvenstvo, ki nam lahko prinese tudi preboj ali kvalifikacije za olimpijske igre v Tokiu.”

KVALIFIKACIJSKE SKUPINE:
Skupina 1: Nemčija, Poljska, Izrael, Kosovo.
Skupina 2: Hrvaška, Srbija, Švica, Belgija.
Skupina 3: Makedonija, Islandija, Turčija, Grčija.
Skupina 4: SLOVENIJA, Nizozemska, Latvija, Estonija.
Skupina 5: Belorusija, Češka, BiH, Finska.
Skupina 6: Francija, Portugalska, Litva, Romunija.
Skupina 7: Madžarska, Rusija, Slovaška, Italija.
Skupina 8: Danska, Črna gora, Ukrajina, Ferski otoki.

RAZPORED TEKEM SLOVENIJE:
24./25. oktober 2018: Slovenija : Latvija
27./28. oktober 2018: Estonija : Slovenija
10./11. april 2019: Nizozemska : Slovenija
13./14. april 2019: Slovenija : Nizozemska
12./13. junij 2019: Latvija : Slovenija
15./16. junij 2019: Slovenija : Estonija

 

Pripravil: Žiga Rebevšek

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja