Krimovke triindvajsetič državne prvakinje!

“… tja do zmage, da spet naša bo Slovenija. Saj nihče nam nič ne more, vsi zapojemo …” Rokometni javnosti dobro znana himna, ki jo je napisal pokojni Brendi, je ta vikend postala realnost tudi v letošnji sezoni. Predvsem ta del, ki govori o nezmožnosti ostalih ekip, da bi Krimovkam vzele zmago.


Štiri tekme pred koncem državnega prvenstva je  izkupiček varovank Uroša Bregarja dvajset zmag na dvajsetih tekmah. V tej sezoni so Krimovke dokazale, da jim v Sloveniji ni para. V soboto so v Stožicah še četrtič letos premagale Zagorjanke (32:19) in si z novima dvema točkama priborile dovolj prednosti pred drugo uvrščeno ekipo RK Zagorje, da so tudi že teoretično potrdile naslov državnih prvakinj.

Vse do konca prvega polčasa so, razen v nekaj uvodnih minutah, ljubljanske rokometašice držale zadetek ali dva prednosti. Tik pred koncem prve polovice tekme pa je prednost narasla na +3 (14:11). V drugem polčasu so Krimovke v obrambi dobro zaustavljale Zagorjanke, ki so do 45. minute dosegle le en zadetek. Na drugi strani je Krimov napad stekel in prednost je naraščala vse do končnih 32:19.

Jim bo uspelo do konca sezone obdržati stoodstotni izkupiček in drugič zapored slaviti naslov prvaka brez izgubljene tekme?

2. KOLO KONČNICE ZA PRVAKA
Dvorana Stožice, sobota, 14. april, ob 18.00
RK KRIM MERCATOR : RK ZAGORJE  32:19 (14:11)
Krim Mercator:
 Tsakalou 8, Benko 4, Beganović 4, Omoregie 4, Abina 3, Stanko 3, Zulić 3, Koren 2, Amon 1, Zrimšek, Mavsar, Stefanišin, Marinček, Pandžič, Gregorc, Perederiy.
Zagorje: Hren 5, Ljepoja 5, Rebolj 2, Borišek 2, Skrinjar 2, Baruca 1, Prašnikar 1, Perić  I. 1, Zubak, Privšek, Perić A., Vrbnjak.

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov
FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja