Slovenj Gradec do nove zmage

V drugem delu Slovenjgradčani prikazujejo vse boljšo predstavo. Z zmago proti Mariborčanom bi se približali mesto k vodijo med top 6 ekip. Mariborčani bodo sezono in obstanek poizkušali rešiti v zaključku sezone.


V tekmo so bolje vstopili domačini, ki so hitro povedli s 3:0. A z enako mero so vrnili Mariborčani in rezultat izenačili na 3:3. V nadaljevanju prvega polčasa smo spremljali zelo izenačeno tekmo. Ekipi sta se izmenjevali v vodstvu. V zaključku prvega polčasa so Korošci zopet prišli do prednosti treh zadetkov, ko so povedli s 13:10. Prednost gostiteljev je ob polčasu znašal dva gola (15:13).

Mariborčani so v začetku drugega polčasa s štirimi hitrimi zadetki prišli do prednosti dveh golov (15:17). Slovenjgradčani so po golu Vuka Milenkovića rezultat izenačili na 18:18. Do zadnjih 10. minut tekme je bila tekma ponovno zelo izenačena. V 50. minuti je bil rezultat poravnan na 24:24. Nato pa so na svoj plin pritisnili domačini. Z odlično igro so si v zaključku priigrali prednost, ki so je uspešno zadržali do konca. Tekmo so slavili z rezultatom 29:25.

Pri domačih je z 8 goli blestel Rok Cvetko, za goste je bil 7-krat učinkovit Filip Jerenec. Slovenjgradčani bodo v naslednjem krogu gostovali v Velenju, Mariborčani pa gostijo Trebanjce.

SLOVENJ GRADEC 2011 : MARIBOR BRANIK 29:25 (15:13)
Cvetko 8, Pajt 4; Jerenec 7, Sok 6

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Maribor Branik

Komentarji