Ribnica ugnala Dobovo

Ekipa Ribnice je gostila Dobove. Dobova v zadnjem času ne najde prave rezultatske forme in morda tekma z Ribnico ni prava, da bi se ta krivulja obrnila v nasprotno smer. Ribničani so na zadnjih petih tekmah izgubili le enkrat.


V uvodnih minutah smo spremljali zelo izenačeno tekmo z nekaj menjavanja v vodstvu. Prvič, da si je katera izmed ekip priigrala prednost vsaj dveh zadetkov je bilo v 11. minuti, ko so domačini po zadetku Gašperja Horvata povedli z 7:5. A to je bilo le kratkotrajno, saj so se gostje hitro vrnili v igro in izenačili na 9:9. A do konca polčasa se je rokometašem Dobove ustavilo v napadu. V zadnjih 10. minutah so namreč dosegli le še en gol. Na drugi strani pa so Ribničani s šestimi goli naredili razliko štirih golov, s katero so odšli na odmor (15:11).

Drugi polčas so bolje odprli gostje, ki so z tremi hitrimi zadetki prišli na dva gola zaostanka (16:14). V nadaljevanju se je prednosti Ribničanov gibala med dvema in tremi zadetki. Prednost Ribnice je vmes narasla že na štiri zadetke (22:18), a ni trajala dolgo. Sicer pa smo skozi celoten drugi polčas spremljali enakovredno tekmo. Dodaten udarec za Dobovo je bil tudi rdeči karton Doriana Markušiča v 58. minuti. Ribnica je v zaključku tekme z dvema goloma prišla do štirih zadetkov prednosti. Tekma se je tako končala z rezultatom 29:25.

Pri domačih je z 10 zadetki izstopal Rok Setnikar, pri gostih pa je bil z 7 goli najučinkovitejši Marko Sintič. Ribnica se v naslednjem krogu odpravlja na gostovanje k Celju, ekipa Dobove pa bo gostovala v Loki.

RIKO RIBNICA : DOBOVA 29:25 (15:11)
Setnikar 10, Kovačič in Pucelj 5; Sintič 7, Markušič 6
Rdeči karton: Dorian Markušič, 58. minuta

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RD Riko Ribnica

Komentarji