Trebanjci zapravili lepo prednost proti Krki

V 18. krogu lige NLB smo imeli na sporedu tudi sosedski derbi. V dvorani OŠ Trebnje je tamkajšnji Trimo gostil Krko. V dvoboj so z vlogo favorita vstopili Trebanjci, a derbiji so vedno nepredvidljive tekme zato smo lahko pričakovali napet obračun.


V tekmo so bolje krenili gostje, ki so z dvema hitrima zadetkoma povedli z 0:2. Nato pa je pri gostiteljih v ospredje stopil vratar Aleksandar Tomić, ki je zablestel z nekaj obrambami. Krkaški so tako na naslednji gol čakali vse do 8. minute v tem času pa so vodstvo na tekmi prevzeli Trebanjci, ki so z delnim izidom 4:0 prišli do dveh zadetkov prednosti (4:2). Domačini so ujeli ritem in tako v nadaljevanju prišli že na štiri gole prednosti (8:4). V naslednjih nekaj minutah smo spremljali izenačeno tekmo. Tako je bilo vse do 25. minute, ko so gostitelji vodstvo povečali še za dva gola in povedli za šest (15:9). Gostom se je do konca polčasa uspelo približati nazaj na štiri zadetke (18:14) in tako so na odmor odšli z zaostankom, ki se ga v drugem polčasu, da nadoknaditi.

Rokometaši Krke so na krilih dobrega zaključka prvega polčasa odprli tudi drugega. Do 36. minute jim je namreč uspelo priti le še na gol zaostanka (19:18). Dolgo smo nato spremljali igro gol za gol. Vse do trenutkov, ko so domačini ponovno prišli na tri zadetke prednosti (26:23). A gostje se niso predali in še enkrat več uspeli ujeti priključek in 4. minute do konca prišli na gola zaostanka (29:28) in poskrbeli za dramatičen zaključek. Do  konca tekma pa so rokometaši iz Novega mesta popolnoma ujeli priključek in tako odnesli zlata vredno točko. Tekma se je namreč končala brez zmagovalca z izidom 31:31.

Pri domačinih je z 9 goli blestel Anže Dobovičnik, pri Krki je še en zadetek več dosegel Jaka Jakše. Trebanjci v naslednjem krogu odhajajo na gostovanje v Maribor, igralci Krke pa bodo pred domačimi navijači gostili ekipo Izole.

TRIMO TREBNJE : KRKA 31:31 (18:14)
Dobovičnik 9, Hamidovič 8; Jakše 10, Kukman 5

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji