Slovenj Gradec do zmage proti Ormožu

Slovenj Gradec in Ormož sta moči merila v 16. krogu Lige NLB. Slovenjgradčani so bili v domači dvorani večino časa v prednosti in so tako povsem zasluženo prišli do zmage nad Ormožani.


RK Slovenj Gradec : RK Jeruzalem Ormož 33:30 (14:12)
Cvetko 9, Štumpfl 8, Kosi 8, Ćirović 7

Korošci so ob bučni podpori s tribun izvrstno odprli srečanje in preko dveh zadetkov Vida Levca povedli z 2:0. Gostje so se nato le otresli začetnega krča in v 11. minuti izid poravnali na 5:5. Kar se tiče branjenja sedemmetrovk je bil izredno razpoložen vratar Ormoža Alen Skledar, ki je ubranil vse tri strele v uvodnih 15 minutah.

Slovenjgradčani so se nato nekaj minut pred koncem prvega dela tekme le uspeli malce odlepiti in povesti za pet zadetkov (14:9). Toda Prleki so se do odmora s tremi zaporednimi zadetki približali na dva gola zaostanka (14:12).

V domačem taboru je bil na začetku drugega polčasa razpoložen kapetan Rok Cvetko, ki je poskrbel za ponovno nekoliko bolj zanesljivo prednost petih zadetkov (20:15). Prav s takšnim vodstvom pa so varovanci Ivana Vajdla vstopili tudi v zadnjih 10 minut obračuna (26:21).

Gostje so poskrbeli za dramatično in nervozno končnico, ko so 3 minute pred koncem zaostanek znižali na dva zadetka (29:27). Kljub temu so domači rokometaši uspeli ohraniti vodstvo in slaviti s 33:30. Pri Ormožu sta največ zadetkov prispevala Tilen Kosi in Nik Ćirović, pri Slovenj Gradcu pa je bil ob kapetanu strelsko razpoložen še Uroš Štumpfl.

Korošci so tako prišli do svoje osme zmage, s tem pa so prizadejali deveti porazi ekipi iz Ormoža.

Foto: Aljaž Sešel

Komentarji