Slovenjgradčani v domači dvorani pretrd oreh za Škofljico

Slovenj Gradčani so se doma pomerili s Škofljičani. Slednji so bili pred tekmo dobro motivirani, saj bi se s potencialno zmago lahko borili za napredovanje v 1. NLB ligo.


Domačini so bili sicer močnejši že v prvem polčasu. Do 19. minute je igra potekala dokaj enakovredno, nato pa so gostitelji povedli za 5 golov razlike. Škofljičani so do konca polčasa napadali in razliko pred odmorom zmanjšali na 3 gole (14 : 11).

V drugem polčasu so Slovenjgradčani dobro branili prednost vse do 47. minute, ko so začeli napadati gostje. Do konca tekme je bil pritisk Škofljičanov večji, a za zmago ni bilo dovolj. Končni rezultat je bil 26 : 24.

Za nenapredovanje Škofljice pa ni bil kriv le poraz. RK SVIŠ Ivančna Gorica in RK Dol TKI Hrastnik sta z zmagama na zadnji tekmi sezone ohranila vodilni mesti na lestvici in tako onemogočila napredovanje Škofljičanom tudi v primeru njihove zmage.

  1. krog 1. B DRŽAVNE ROKOMETNE LIGE:

RK Slovenj Gradec 2011 : ŠD Škofljica Pekarna Pečjak 26 : 24 (14 : 11)

RK Slovenj Gradec 2011: Orter, Gorenjak 1, Bulovič, Banfro 2, Grobelnik 6, Turinski, Lesjak 4, Beđeti, Pajt 3, Cvetko 7, Poklič 2, Levc, Lampret, Yankovskyy, Drobež 1, Skledar
Trener: Uroš Šerbec

7-metrovke: 4/5

Izključitve: 8 min

ŠD Škofljica Pekarna Pečjak: Šega, Pangerc, Grojzdek 1, Regner, Žnidaršič, Furdi 5, Zgonec, Topolovec 2, Vidmar, Marolt 1, Lešek 8, Demšar, Pucelj 6, Podmenik 1, Štavar
Trener: Aleš Repina

7-metrovke: 3/5

Izključitve: 8 min

 

Pripravila: Ana Černe
FOTO: RK Slovenj Gradec 2011

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja