Slovenke brez točk proti Danski

V sredo, 30. 5. 2018 ob 18. uri je bila na sporedu ena izmed odločilnih tekem ženske članske reprezentance za uvrstitev na evropsko prvenstvo v Franciji. V celjskem Golovcu so moči merile rokometašice Slovenije in Danske. Vodilni ekipi skupine 5 sta skozi celotno tekmo bili izenačeni a so tekmo na koncu dobile rokometašice Danske. Slovenke so se odlično upirale, prišle tudi do vodstva, a so na koncu morale priznati premoč nasprotnicam iz Danske.


V prvem polčasu sta ekipi bili povsem izenačeni. Pobudo so na začetku tekme prevzele Danke, ki so v 5. minuti prišle do vodstva dveh zadetkov (3 : 1). Slovenke so uspele rezultat izenačiti, a so rokometašice Danske uspevale priti do vodstva. Slovenke bi se ob zmagi neposredno že uvrstile na evropsko prvenstvo, ob primeru poraza pa bi odločala tekma proti Češki. Prvi polčas smo spremljali igro gol za gol, na koncu polčasa pa so Danke uspele priti do največje prednosti treh golov (14 : 11). Na odmor ta ekipi odšli z rezultatom 12 : 14 v korist Dank.

Drugi del tekme pa so Slovenke odigrale bolj odločno, saj so se že takoj na začetku približale tekmicam in z delnim rezultatom 3 : 0 rezultat obrnile v svojo korist (15 : 14). Ekipi sta se v drugem delu izmenjevale v vodstvu. Sledila je napeta končnica, Slovenke so zaostajale za Dankami a so se uspele vedno znova približati. Na koncu tekme je Slovenija imela veliko priložnosti za priključek, vendar so Danke z izjemno razpoloženo Vratarko Branko na koncu zmagale z rezultatom 25 : 23.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2018

SLOVENIJA : DANSKA : 23 : 25 (12 : 14)

Pripravil: Žiga Rebevšek

FOTO: RZS

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja