Slovenke do drugega poraza na domačem EP

Slovenska kadetska reprezentanca je po otvoritveni tekmi na EP v Celju odigrala drugo tekmo v skupini D. Nasproti so jim stale rokometašice iz Francije, ki na prvenstvu kandidirajo za osvojitev najvišjih mest. Izbranke slovenskega trenerja so imele glasno podporo s tribun, ki je vse od začetka vztrajno spodbujala domače rokometašice. Kljub glasnim navijačem pa so rokometašice morale priznati premoč francoskim vrstnicam (17 : 13).


Na začetku prvega polčasa Slovenke nikakor niso uspele sestaviti igre v napadu. Francozinje so v 11. minuti vodile s 0 : 3, Slovenke pa so svoj prvi gol na tekmi dosegle v 13. minuti. Kljub slabi igri v prvi polovici prvega polčasa so se domačinke na koncu prvega dela zbrale in močno izboljšale svojo igro. Slovenke so uspele ujeti nasprotnice in prvi polčas dobile z minimalno razliko (8 : 7).

Na začetku drugega dela smo lahko spremljali izenačeno tekmo obeh ekip. V vratih slovenske reprezentanca je bila v drugem polčasu izjemno razpoložena Karin Kuralt, ki je zbrala 13 obramb. Kljub razpoloženosti v slovenskih vratih je Francozinjam uspelo dvigniti prednost. Slovenke so prelahko zapravljale žoge v napadu, nasprotnice pa so to s pridom izkoristile. Končni rezultat je znašal 17 : 13 za Francozinje. Za igralko tekme je bila izbrana Karin Kuralt, ki je zbrala 13 obramb.

EVROPSKO PRVENSTVO U17, CELJE

SLOVENIJA : FRANCIJA 13 : 17 (8 : 7)

Komentarji