SLOVENKE DOBILE NASPROTNICE ZA VSTOPNICO NA EP 2024

Za vstopnico za evropsko prvenstvo 2024 se bo slovenska ženska rokometna reprezentanca borila v kvalifikacijski skupini 4 s Francijo, Italijo in Latvijo.


Na žrebu kvalifikacijskih skupin za prihajajoče prvenstvo stare celine, ki je potekal v švicarskem Zürichu, so slovenske rokometašice dobile svoje tekmice, s katerimi se bodo pomerile za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Četa Dragana Adžića bo v kvalifikacijah moči merila s četrtouvrščeno reprezentanco z minulega evropskega prvenstva v Sloveniji, Francijo. Ples kroglic je v skupino štiri ob Francozinjah in Slovenkah uvrstil tudi znanke Slovenije iz nedavnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo, Italijanke. Od reprezentanc iz zadnjega kakovostnega bobna se bo Slovenija srečala z Latvijo.

Na EP se bodo neposredno uvrstile vse prvo- in drugouvrščene zasedbe ter štiri najboljše tretjeuvrščene ekipe. Kvalifikacijam bodo namenjeni trije reprezentančni termini, razporejeni med 11. oktobrom 2023 in 7. aprilom 2024. Med vsakim bodo ekipe odigrale po dve tekmi. 

Na ženskem evropskem prvenstvu 2024, ki bo potekalo med 28. novembrom in 15. decembrom, bo prvič sodelovalo 24 ekip, razporejenih v šest skupin po štiri. Po dve skupini bodo gostili v Baslu (Švica), Innsbrucku (Avstrija) in Debrecenu (Madžarska). Nadaljevanje tekmovanja bo potekalo v Debrecenu in na Dunaju, v dveh skupinah po šest, avstrijska prestolnica pa bo gostila tudi obračune za končno razvrstitev.

 

Komentarji