Slovenke konec tedna proti Kosovu in Belorusiji

Slovenska ženska rokometna reprezentanca bo po dobro opravljenem junijskem delu proti Severni Makedoniji in preboju na letošnje svetovno prvenstvo na Japonskem v tem tednu igrala dve kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo na Danskem in Norveškem 2020. V četrtek se bo v Mariboru pomerila s Kosovom, v nedeljo pa bo gostovala v Belorusiji.


Slovenske rokometašice so se danes opoldne zbrale v Žalcu in začele priprave za prvi sklop kvalifikacij za EP. Selektor Uroš Bregar je v primerjavi z junijsko akcijo – tedaj je Slovenija dvakrat ukanila Severno Makedonijo in se prebila na SP, ki bo v Deželi vzhajajočega sonca na sporedu med 25. novembrom in 15. decembrom – ostal brez krilne igralke Tamare Mavsar ter krožnih napadalk Line Krhlikar in Aneje Beganović.

Mavsarjeva je prekinila kariero zaradi materinstva, Krhlikarjeva ima službene obveznosti, Beganovićeva je poškodovana, dresa z državnim grbom na prsih pa na bližnji akciji proti Kosovu in Belorusiji ne bo oblekla niti poškodovana zunanja igralka Elizabeth Omoregie.

“V tem trenutku imamo kar velike kadrovske težave, največje pa na mestu krožne napadalke. Krhlikarjeva, Beganovićeva in Nataša Ljepoja bodo manjkale proti Kosovu in Belorusiji, na tem položaju sta ostali le Teja Ferfolja ter mlada in neizkušena Valentina Klemenčič. Izostala bo tudi Omoregie, ob tem ima določene zdravstvene težave tudi naša prva igralka Ana Gros,” je pred začetkom priprav uvodoma dejal Bregar.

“Glede na to, da se je Slovenija v zadnjih letih venomer prebila na vsa velika tekmovanja (po dvakrat je nastopila na EP 2016 in 2018 ter na SP v letih 2017 in 2019, opomba STA), je naš primaren cilj, da zadržimo kontinuiteto nastopov na največjih in najpomembnejših mednarodnih tekmovanjih. Nemke so papirnate favoritinje v naši skupini, za drugo prosto mesto pa se bomo pomerili z Belorusinjami,” napoveduje dejal Bregar.

“Belorusija je v tem trenutku za nas manjša neznanka, temeljito pa se ji bomo posvetili šele po obračunu v Mariboru, kjer želimo kvalifikacijski ciklus začeti z zanesljivo zmago,” je še dodal Bregar.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO ZA ŽENSKE 2020

Četrtek, 26. septembra, ob 18.00:
SLOVENIJA : KOSOVO

Nedelja, 29. septembra, ob 15.30:
BELORUSIJA : SLOVENIJA

FOTO: RZS

Komentarji