Branko Tamše na izhodnih vratih Zagreba, njegov naslednik Vujović

Slovenski strateg Branko Tamše po poročanju številnih hrvaških medijev zapušča klop Zagreba. Kaplja čez rob naj bi bil zadnji poraz v Ligi prvakov v Aalborgu. Tamšeta naj bi nasledil slovenski selektor reprezentance Veselin Vujović. Za jutri opoldne je hrvaški klub napovedal novinarsko konferenco, kjer naj bi novico tudi potrdili.


Zagrebčani v Ligi prvakov skupaj z Celjem in Elverumom z dvema porazoma zasedajo zadnje mesto. Po domačem porazu proti Parizu, je ekipa za katero igrajo tudi štirje Slovenci izgubila v gosteh proti Aalborgu (20 : 30). Aleks Vlah, Darko Stojnić, Aleksander Špende in Gašper Hrastnik bodo naslednjo tekmo Lige prvakov odigrali v soboto, ko bodo gostili Barcelono.

Vročo klop Zagreba bo prevzel slovenski selekor Veselin Vujović. Hrvaški prvak je v zadnjih treh letih zamenjal že kar sedem trenerjev ekipe (Vujović, Ivandija, Goluža, Kamenica, Saračević, Červar, Tamše), prav Vujović pa je bil zadnji, ki je z ekipo prišel do četrtfinala Lige prvakov.

Prihodnost Tamšeta, ki na klopi Zagreba ni zdržal prav dolgo, je še negotova. Utegne pa se zgoditi, da bi se 41- letnik znova vrnil na Klop matičnega Gorenja, s katerim je osvojil dva naslova državnih prvakov (2012, 2013). Velenjčanom je zdajšnji trener Zoran Jovičić lani prinesel naslov pokalnih prvakov, v začetku letošnje sezone pa je po treh tekmah vknjižil le eno zmago in dva poraza. Kljub špekulacijam pa direktor Velenja Janez Gams pravi, da ima Jovičić še popolno zaupanje vodstva kluba.

Komentarji