Celjani ostro nad diskriminacijo v športu

Na sobotni tekmi drugega kroga EHF Lige prvakov v Barceloni je bilo zelo vroče. Kot smo že poročali na našem portalu se je na celjskem gostovanju v Barceloni zgodil navijaški incident. Celjski navijači, ki so znani pod imenom Florijani, so bili obtoženi nešportnega navijanja in rasističnega obnašanja na tekmi v Barceloni.


V incidentu bi naj šlo za zmerjanje igralca Barcelone Dika Mema, kasneje pa tudi za zmerjanje sodnikov tekme. Incident, ki je v javnost prišel danes so komentirali na uradni celjski spletni strani, na kateri so objavili uradni izjavi kluba in navijaške skupine Florijani.

IZJAVA RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO:

Spoštovani,

Naš klub se je osebno in kasneje pisno opravičil Barҫi in Diki Memu za neprimerno vedenje posameznikov v naši navijaški skupini na sobotni tekmi v Barceloni, ki pa ne sme uničiti ugleda te skupine, s katero smo se nemudoma sestali. Vskaršna vrsta diskriminacije je nekaj, kar v našem klubu odločno obsojamo. Naš klub zagovarja vključevanje in integracijo ter vse svoje moči usmerja v preprečevanje kakršnegakoli izključevanja. Vsak dan aktivno prinaša kulturo sprejemanja in v javnost pošilja močan signal proti diskriminaciji zaradi jasne pozicije kluba glede tega vprašanja.

S spoštovanjem

RK Celje Pivovarna Laško”

IZJAVA NAVIJAŠKE SKUPINE FLORIJANI:

Spoštovani,

Navijaška skupina Florijani je po vsej Evropi znana po izjemno športnem vedenju in je povsod znana in sprejeta kot taka. V 25 letih delovanja nismo ne v Sloveniji in ne na tujem zabeležili nobenega incidenta in tudi za to smo leta 2004 prejeli posebno državno nagrado za fair play. V naši skupini obsojamo dejanja posameznikov, ki nikakor ne bi smeli zaznamovati ugleda celotne navijaške skupine. V soboto so bili z nami tudi nekateri novinci na gostovanjih, zato smo se z vodstvom kluba takoj dogovorili, da jih še enkrat opozorimo na način navijanja v naši skupini, ki bo ugled kluba in naše skupine krepil in ne nasprotno. Zaradi dejanj posameznikov, ki so se zgodili v soboto, se opravičujemo FC Barceloni in igralcu Dika Memu ter vam zagotavljamo, da se bomo potrudili, da se tak dogodek ne ponovi.

S spoštovanjem!

Navijaška skupina Florijani

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji