Sebastjan Sovič: “Nismo bili pravi in zasluženo izgubili”

Dočakali smo tudi prvi dvoboj povratnikov v prvo ligo. Izola je pred domačimi gledalci gostila Slovenj Gradec in zabeležila prvo zmago. Slovenjgradčani so tako zabeležili še tretji tesen poraz, medtem, ko so Izolani pred svojimi zvestimi navijači Ribari dosegli zmago, ki bo zagotovo dodatna motivacija za nadaljevanje sezone.


V dvorani na Kraški smo večino tekma spremljali izenačeno borbo. Varovanci trenerja Fredija Radojkoviča so si nekoliko višjo prednost priigrali šele v 46. minuti srečanja, ko je dolgoletni reprezentant Matjaž Brumen Izolo povedel v vodstvo s štirimi zadetki prednost (22:18). Slovenjgradčani so se v zaključku nekajkrat približali le na dva gola zaostanka, a sta 2 točki vseeno ostali na primorskem.

Pri domačinih je z 8 zadetki blestel najizkušenejši član ekipe Matjaž Brumen, ki je bil izbran tudi za najboljšega igralca tekme. Prav toliko golov je na drugi strani prispeval Aleksandar Glendža.

Fredi Radojkovič, RD Butan plin Izola: “Končno smo prebili led. Videlo se je, kaj pomeni dobra obramba in bolj disciplinirana igra v napadu. Osvojili smo te prve točke, ki smo jih krvavo potrebovali, ampak še vedno ne morem biti povsem zadovoljen. Upam, da nam ta tekma in zmaga pokaže, da se z disciplinirano igro da veliko bolje igrati. To si želim tudi v prihodnje, z nekaj popravki več.”

Sebastjan Sovič, RK Slovenj Gradec: “Čestitam Izolanom za zmago. Bila je pravična tekma, prava borbena. Želeli smo si točk, tako kot Izola, ampak igrali smo slabo, nismo bili pravi in zasluženo izgubili. Prvenstvo je še dolgo, nimamo točk, ampak verjamem v fante, poznam kvaliteto svojih igralcev. Ta poraz ne pomeni nič tragičnega, mi se na vsako naslednjo tekmo pripravljamo isto, ne glede na to ali gre za Izolo ali Celje.”

Foto: RD Butan plin Izola

Komentarji