Dorian Markušić in Bojan Čudič v en glas: Dobova je bila boljša

Novo sezono so odlično začeli rokometaši Dobove. Potem, ko so v prvem krogu premagali Koprčane, so tokrat točke vzeli še Ormožanom. Dobovčanom je spodletelo le v prejšnjem krogu, ko so v gosteh naleteli na premočne Celjane, medtem, ko Ormožanom še ne gre vse po načrtu.


Tekma je bila izenačena le na začetku, nato pa so domačini hitro prevzeli diktirno palico. V 25. minuti so povedli že z šestimi zadetki prednosti (15:9). Ormožani so sicer poizkušali priti do preobrata, a so domačini vse njihove nalete ustavili in tako poskrbeli, da sta 2 točki ostali doma.

Na srečanju sta bila najbolj razpoložena Marko Sintič (MRD Dobova) in Rok Žuran (Jeruzalem Ormož), ki sta za svoji ekipi prispevala po osem zadetkov. Za igralce tekme pa je bil z 13 obrambami proglašen domači vratar Tilen Leben.

Dorian Markušić, MRD Dobova: ”Na ekipo Ormoža smo se pretekli teden dobro pripravili, v takšni postavi kot smo igrali danes smo večinoma proti njim igrali že pretekli dve leti, zato ekipo že dobro poznamo. Izkoristili smo njihove napake, igrali smo dobro obrambo in zasluženo zmagali. Menim da je ravno slednja bila ključ do zmage in seveda odlične obrambe našega Tikija, ki je znova zbral več kot 10 obramb, ki nam vedno veliko pomenijo. V naslednjem krogu nas čaka gostovanje pri Slovenj Gradcu, ki bo za nas nekaj novega, saj so se letos priključili najmočnejši ligi. Kljub temu se bomo nanje pripravljali kot na vse druge in šli z mislijo na zmago. Nocoj bi se rad zahvalil tudi našim navijačem, ki so znova pričarali odlično vzdušje.”

Bojan Čudič, RK Jeruzalem Ormož: “Dobovčani so v soboto enostavno bili boljši v vseh segmentih igre. Steklo jim je v napadu, močno so držali v obrambi, poleg tega je odlično branil tudi njihov vratar in zmaga je zasluženo ostala doma. V naslednjem tednu bomo morali se zbrati na treningih, delati predvsem na obrambi, saj že v naslednjem krogu doma pričakujemo Loko.”

Foto: MRD Dobova

Komentarji