Marko Šibila: “Do zadnjega se nismo predali in izkoristili ves naš talent”

Rokometašev Velenja na začetku nove sezone nič ne gre po načrtih. Po porazu v pokalu superfinala proti Celjanom, so v ligi po treh tekmah le pri eni zmagi. Zadnji hud udarec so doživeli v Mariboru in tako doživeli še drugi gostujoči poraz. S tem pa so vijoličasti prišli do prve zmage.


Varovanci trenerja Marka Šibile so potek srečanja nadzorovali od samega začetka. V 9. minuti srečanja je njihova prednost znašala že štiri zadetke (6:2). S takšno prednostjo so Mariborčani zaključili tudi polčas, čeprav so se Velenjčani nekajkrat močno približali. V 40. minuti pa se je po zadetku Aleksa Kavčiča tekma začela znova (16:16). Rokometaši Velenja so prvič na tekmi povedli šele v 53. minuti  (21:20), ko je domačega vratarja premagal David Miklavčič. Nato pa so na svoj račun zoper prišli Mariborčani. V zaključku so namreč z delnim izidom 4:0 gostom ušli na neulovljivo prednost 25:21. Gostje so do konca sicer zadeli še enkrat, a za vnovično vrnitev jim je zmanjkalo časa.

Pri domači je s šestimi zadetki izstopal Filip Jerenc, ki je v 38. minuti prejel tudi rdeči karton. Pri gostih pa je bil najbolj razpoložen Matic Verdinek, ki je zadel 7-krat. Za igralca tekme pa je bil proglašen Andraž Velkavrh.

Marko Šibila, trener RK Maribor Branik: “Po takšni zmagi so občutki fantastični. Mi smo ves čas verjeli, da delamo dobro in da je pravzaprav le vprašanje časa, kdaj bomo to pokazali na igrišču. Danes so bili fantje proti izvrstnemu nasprotniku izredno borbeni in razpoloženi. Velenjčani so na začetku malenkost zaspali, mi pa smo povedli. Nasprotnik nas je nato celo tekmo lovil in nas tudi ulovil, ampak mi nismo nehali verjeti. Tudi v tem se vidi moč ekipe. Do zadnjega se nismo predali in izkoristili ves naš talent ter zasluženo zmagali. Rad bi čestital vsem igralcem in vsem sodelavcem za zmago nad Velenjem, ki jo je Maribor dolgo čakal.”

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje: “Danes smo zgrešili ogromno zicerjev. Vratar Maribora je blestel, naša krila pa so bila predvsem v prvem polčasu porazna. V drugem delu smo lovili nasprotnika in ga tudi ujeli, na koncu pa je zmanjkalo nekaj psihološke moči. Ko sam zapraviš toliko čistih priložnosti, lahko rečeš le, da je nasprotnik zasluženo zmagal.”

Foto: Anamarija Valentina Dajnko/RK Maribor Branik

Komentarji