ŠOKANTNO: Florijani vpleteni v rasistični škandal

Celjani so v soboto doživeli drugi zaporedni poraz v elitni Ligi prvakov. Po tesnem porazu v prvem krogu proti Flensburgu, so slovenski državni prvaki v Barceloni občutili moč enega od kandidatov za končni naslov v Ligi prvakov. Celjski vitezi so doživeli najhujši poraz na mednarodni sceni v zgodovini kluba, pred tem pa je bil najhujši poraz proti Kielu 27. februarja 2011, ko so izgubili z 27 : 43.


Po velikem porazu proti favorizirani Barci pa so na račun navijačev Celja, ki so v soboto odpotovali v Barcelono, prišle hude obtožbe. Po mnenjih španskih medijev se je nekaj deset Celjskih navijačev z rasističnimi vzkliki lotilo domačega igralca Dike Mema: “Predsednik kluba, igralci in trener so se mi opravičili. Dejali so mi, da je nemogoče nadzorovati vse navijače in da bodo poiskali odgovorne,” je bil komentar Mema na temo o rasističnih vzklikih navijačev Celja, po nekaterih trditvah, pa ni bil edini. Slovenci naj bi se žaljivo lotili tudi sodniškega para, ki sicer prihaja iz Francije.

Po velikih obtožbah pa so se oglasili tudi Florijani: “Smo navijaška skupina, ki si je v vseh teh letih v svetu rokometa ustvarila neko ime. Zavračamo tovrstne obtožbe, vedno smo navijali v športnem duhu, nikoli se ne bi spustili na taksen nizkoten nivo. Ne drži, da smo se z rasističnimi vzkliki lotili rokometaša Barcelone. Naši protesti so bili namenjeni zgolj na sporne sodniške odločitve in niti ne na same sodnike,” je za ekipo24.si pojasnil predsednik navijaške skupine Florijani Martin Peganc.

 

Komentarji