Slovenke na Islandiji potrdile uvrstitev na SP

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je nocoj na Islandiji potrdila nastop na svetovnem prvenstvu. Varovanke Dragana Adžića so si že na prvi tekmi v Sloveniji izborile izjemno prednost desetih zadetkov (24-14).  Na drugi tekmi je bil potek sicer bolj izenačen in Slovenke so z remijem potrdile uvrstitev na SP v Španiji. 


Tekma se je odvijala precej bolj izenačeno kot prva. V začetku srečanja so nekoliko večjo pobudo prevzele Islandke, ki so v samem uvodu več vodile. Njihova največja v prvem polčasu je znašala 7-4, v nadaljevanju polčasa pa so zobe pokazale tudi Slovenke. S tremi zadetki ob zaključku polčasa, ko je enkrat zadela Tjaša Stanko, dvakrat pa Tija Gomilar Zickero, so si naše priigrale vodstvo in polčas dobile z 8-9. Prva strelka Slovenije je bila Stankova s štirimi goli, pri Islandkah pa sta bili po dvakrat uspešni Juliusdottirjeva in Hauksdottirjeva.

V drugem polčasu so domačinke znova prevzele pobudo in Slovenkam kmalu pobegnile na dva zadetka prednosti. Pri izidu 15-13 je sledila slovenska serija, saj so naše dosegle kar 4 zaporedne gole in se znova povsem vrnile v igro, saj so povedle za +2 (15-17). Islandke so izenačile preko Gudmunsdottirjeve in Sturludottirjeve (17-17) in tekma je bila nato odprta do zadnje sekunde. Pri izidu 20-21 so Slovenke zapravile svoj napad in gostiteljicam ponudile priložnost, da na drugi tekme pridejo do remija. V zadnjem napadu so Islandke izsilile sedemmetrovko, ki so jo izkoristile in druga tekma se je tako zaključila z neodločenim rezultatom (21-21). Stankova je bila na koncu najboljša strelka Slovenije s 7 zadetki, Aneja Beganović in Gomilar Zickero pa sta zadeli po trikrat.

ISLANDIJA : SLOVENIJA  21 : 21

 

Foto: RTV Slovenija

 

Komentarji