Slovenke na Norveško brez dveh nosilk igre

Ženska članska rokometna reprezentanca se je v sredo zgodaj zjutraj odpravila na Norveško, kjer jo proti domači reprezentanci ta četrtek ob 18.55 čaka začetek nastopov v pokalu EHF Euro. Med potnicami v Skandinavijo ni bilo obolele Elizabeth Omoregie in poškodovane Ane Gros.


Selektor Dragan Adžić je pred obračunom z aktualnimi evropskimi prvakinjami ostal brez dveh pomembnih orožij. Potem ko je v torek postalo dokončno jasno, da v tokratni akciji zaradi poškodbe stegenske mišice ne bo mogla pomagati Grosova, sicer kapetanka izbrane vrste in najboljša desna zunanja igralka prejšnje sezone Lige prvakinj, je tik pred odhodom iz seznama potnic odpadla še Omoregieva. Srednja zunanja rokometašica je imela tekom torka želodčne težave, pozno zvečer je zato padla odločitev, da ostane v Ljubljani. V kolikor se bo njeno zdravstveno stanje izboljšalo, bo slednja selektorju na voljo za nedeljsko povratno tekmo.

Poleg Omoregieve je selektor Adžić odločil, da v domovini ostajajo še krožni napadalki Aneja Beganović in Valentina Tina Klemenčič ter leva zunanja rokometašica Ana Abina.

Na Norveško je odpotovalo 16 igralk. Debi v dresu z državnim grbom čaka tri rokometašice – 17-letno levokrilno igralko Neno Černigoj, leva zunanjo Emo Hrvatin ter vratarko Karin Kuralt. Poleg navedene trojice bodo na krilnih položajih igrale Maja Svetik, Tija Gomilar Zickero in Alja Varagić, zunanjo linijo bodo tvorile Tjaša Stanko, Nina Zulič, Nina Žabjek, Barbara Lazovićin Dominika Mrmolja, na šestmetrski črti se bosta borili Manca Jurič in Nataša Ljepoja, med vratnicama bosta stali Amra Pandžić in Maja Vojnovič.

EHF EURO CUP
4. krog, četrtek, 7. oktobra, ob 18.55:
NORVEŠKA : SLOVENIJA (prenos na TV Arena Sport 2 in TV Slovenija 2)

3. krog, nedelja, 10. oktobra, ob 17.30:
SLOVENIJA : NORVEŠKA (prenos na TV Arena Sport 2 in TV Slovenija 2)

1. krog:*
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA

2. krog:*
ČRNA GORA : SLOVENIJA

5. krog:*
SEVERNA MAKEDONIJA : SLOVENIJA

6. krog:*
SLOVENIJA : ČRNA GORA

*termin še ni znan.

Komentarji