Sanković: “V nekaj letih je želja nastopanje v Evropi”

Slovenski prvoligaš RD LL Grosist Slovan v novi sezoni lige NLB zaenkrat deluje izjemno močno. Varovanci Aleša Repine imajo po vsega štirih odigranih krogih na računu šest točk, sedma jim je spolzela iz rok v končnici tekme proti Ribnici.


Po lanskoletnem povratku v 1. ligo NLB ima Slovan v sezoni 2021/2022 visoke cilje. V minuli sezoni so si Ljubljančani v drugem delu tekmovanja kmalu zagotovili obstanek med elito, na koncu pa osvojili deseto mesto pred Dobovo, Ljubljano in izpadlo Krko ter Izolo. Če je bilo lansko leto govora o obstanku v ligi, pa so cilji za letošnjo sezono veliko višji.

To so nenazadnje igralci Slovana že dokazali v prvih treh krogih 1. lige NLB, ki so poleg Celja, Ribnice in Trima bili edini s tremi zmagami v prvoligaški eliti: ” Tisti, ki smo v klubu že več let, nekako vidimo, da gredo stvari v pravo smer. Igralski kader se vsako leto dodaja in izboljšuje, zadnja tri ali štiri leta pa večja tudi finančna stabilnost, ki je včasih ni bilo. To se vsekakor pozna,” je za Ekipo SN v krajšem intervjuju dejal kapetan članske ekipe Slovana Robert Sanković.

Slovan je v letošnji sezoni zelo ambiciozen, načrti za prihodnost pa bi naj bili veliki: “Poslanstvo kluba je, da bi mlajši to raven še nekoliko dvignili. Želimo si, da bi se v nekaj letih prebili v enega od evropskih pokalov. Dobro je pokrito tudi sodelovanje z okoliškimi klubi. Po tej plati nam ustreza, da ima Ljubljana še enega prvoligaša in upam, da bo tako tudi ostalo. To je tudi bazen iz katerega črpamo; prav iz MRK Ljubljana smo letos pripeljali vratarja in krožnega napadalca,” je za Ekipo SN dejal Sanković.

O osebnih načrtih za prihodnost je kapetan Slovana za Ekipo SN dejal: “Pogodbo imam to in đe naslednjo sezono, potem pa bomo videli, ali bom še vztrajal. Sem se pa že odločil, da bom kariero končal pri Slovanu.”

 

FOTO: Lin Gombač/RD LL Grosist Slovan

Komentarji