Slovenke še četrtič poražene, Avstrijke presenetile Čehinje, Norvežanke v boj za 9. mesto

V boju za nižja mesta smo bili priča kar nekaj zanimivim tekmam. Avstrijke so po presenetljivi zmagi nad Čehinjami prišle do prve zmage, rokometašice Slovenije so doživele še četrti poraz, Norvežanke pa so si z zmago nad Črnogorkami zagotovile boj za 9. mesto. 


SKUPINA III

SLOVAŠKA : SLOVENIJA  31:23 (17:15)
Lancz 8; Novak 6

Slovenke so po včerajšnjem dnevu premora ponovno stopile na igrišče. Nasproti pa so jim stale igralke Slovaške. Rokometašice Slovenije so lovile prvo zmago na tem prvenstvu. In Slovenke so dobro vstopile v tekmo in v 6. minuti povedle s tremi goli prednosti (1:4). Sledil je 4. minutni post brez zadetka. V nadaljevanju pa smo bili priča izjemno izenačenemu srečanju. V 24. minuti pa so Slovakinje rezultat poravnale na 12:12.In ko je že vse kazalo, da bosta ekipi na odmor odšli rezultatsko poravnani pa so rokometašice Slovaške z dvema hitrima zadetkoma v zaključku polčasa na odmor odšle z dvema zadetkoma prednosti (17:15). Slovakinje pa so silovito vstopile v drugi polčas in po dobrih 10. minutah povedle s sedmimi goli prednosti (24:17). Igralke Slovaške so do konca tekme mirno nadzorovale potek srečanja in slavile s končnim rezultatom 31:23 in tako Slovenkam prizadejale še četrti poraz na tem turnirju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

SKUPINA IV

NORVEŠKA : ČRNA GORA  31:23 (16:12)
Nypan 10; Džaferović 6

V prvih 15. minutah smo videli zelo izenačeno tekmo, kjer si nobena izmed ekipa ni uspela priigrati omembe večje prednosti. Ob koncu 17. minute pa so imeli Norvežanke na svojem računu prvič štiri gole prednosti (9:5). Črnogorke so se še uspele vrnit na dva gole (10:8), a so se v nadaljevanju rokometašice Norveške ponovno odlepile na pet golov (14:9). Na odmor so sicer odšle s prednostjo štirih zadetkov (16:12), a to je bilo vseeno dovolj, da so lahko mirneje pričakala nadaljevanje obračuna. Po izenačenih uvodnih minutah drugega polčasa, pa so v 39. minuti Norvežanke prednost povišale na osem golov (22:14). Črnogorke so v 45. minuti po delnem izidu 0:5, prišle le še na tri zadetke zaostanka (22:19). A Norvežanke se niso pustile zmesti in v nadaljevanju ponovno stopile na plin ter se priigrale nekoliko višjo prednost. Te nato niso več spustile iz rok in slavile z rezultatom 31:23.

ČEŠKA : AVSTRIJA  27:32 (12:14)
Cholevova 10; Dramac 12

Tekmo so nekoliko bolje odprle Čehinje, a so Avstrijke hitro ujele rezultatski priključek. Do 18. minute smo spremljali izenačeno tekmo, nato pa so igralke Avstrije povedle s tremi goli prednosti (7:10). Do konca prvih 30. minut se ni zgodilo nič več pretresljivega. Avstrijke so na odmor odšle ob vodstvu dveh golov (12:14). V  drugem delu nismo videli nič omembe vrednega. Ob spremljanju izenačene tekme se Čehinje niso uspele približati na manj kot tri gole. V zaključku tekme so to izkoristile Avstrijke in tako naredile še dodaten korak proti zmagi. Na koncu so slavile z 27:32 in tako prišle do svoje prve zmage.

Slovenke se bodo v kvalifikacijski tekmi v borbi za 13. mesto pomerile z Avstrijkami. Boljša reprezentanca iz omenjene tekme se bo v borbi za 13. mesto pomerila s Črnogorkami.  V kvalifikacijski tekmah za 9. mesto se bodo udarile Slovaška in Češka ter Norveška in Švica.

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Maja Kezić

Komentarji