Rusinje in Švedinje z veliko sreče do polfinala

V skupini I smo bili priča zelo izenačenemu boju troboju za dve vstopnici za polfinale. Na koncu sta najsrečnejši konec potegnili Rusija in Švedska, Danke pa so kljub zmagi nad nad Švedinjami ostale brez polfinalne vstopnice. 


RUSIJA : NEMČIJA  28:25 (15:10)
Baeva 6; Nielsen 7

Po 10. minutah izenačenega obračuna so si Rusinje kot prve na obračunu priigrale tri gole prednosti (7:4). Pri tem pa se niso ustavile in po polovice prvega polčasa vodile z 9:4. Rusinje, ki so bile v prvem polčasu precej bolj dominantne so v 25. minuti prišle že do osmih zadetkov prednosti (14:6). V zaključku prvega polčasa pa je Rusinjam nekoliko padel tempo, kar so Nemke izkoristile in se do konca prvega polčasa uspele nekoliko približati. Rusinje so na odmor odšle s prednostjo petih golov (15:10). V drugem polčasu se je prednost Rusinj gibala med štirimi in petimi zadetki. Nekajkrat se je prednost dvignili tudi na šest golov in nekajkrat padla na “le” še tri. Razlika treh golov je bila tudi ob koncu obračuna. Rusinje so slavile z rezultatom 28:25.

ŠVEDSKA : DANSKA  24:25 (12:15)
Axner 6; Berger Wierzba 6

Skandinavski derbiji so vedno izenačeni in nepredvidljivi. In takšen je bil tudi ta. Po izenačen začetku so Danke v 12. minuti povedle s 4:8. Po štirih minutah brez zadetka pa so kot prve ponovno zadele Danke in tako povedle s 4:9. Razpoložene Danke so na začetku 24. minute povedle že za sedem golov (7:14). Zaključek prvega polčasa pa je popolnoma pripadel Švedinjam. Z delnimi izidom 6:1 so se Dankam približale le še na tri gole in tako poskrbele za zanimiv drugi polčas. Danke so so z naletom s katerim so končale prvi začele tudi drugi polčas in se Švedinje približale le še na en gol (14:15). Ob koncu 43. minuti pa je Švedinjam rezultat uspelo izenačiti na 17:17 in tako se je tekma začela znova. Do konca smo bili večinoma priča igri gol za gol. Danke pa so z golom tri sekunde pred koncem srečanja slavile z rezultatom 24:25. To pa na njihovo žalost ni bilo dovolj za polfinalno vstopnico.

Rusinje se bodo v polfinalu pomerile z Francijo, Švedinje pa čaka obračun z Madžarkami. Danke in Nemke pa najprej čaka polfinalni obračun za vstop v tekmo za 5. mesto. Danke se bodo pomerili s Hrvaticami, Nemke pa z Romunkami.

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Women’s 19 EHF EURO 2021 Slovenia

Komentarji