Madžarke še naprej dominantne, polfinalistke tudi Francozinje

Madžarke so si kot prve že v torek zagotovile polfinalno vstopnico. V skupini II je bilo tako edino vprašanje katera reprezentanca bo druga polfinalistka. Odgovor na to smo dobili na medsebojni tekmi med Romunijo in Francijo.


ROMUNIJA : FRANCIJA  27:31 (14:12)
Gogirla 13; Kanoute 7

Kot se za tekmo na kateri je v igri polfinalna vstopnica, smo dobili izenačen obračun. Prvi polčas v katerem smo videli veliko menjavanja v vodstvu je šele v zaključnih minutah pripadel Romunkam. Te so na odmor odšle z dvema zadetkoma prednosti (14:12). Francozinje so hitro v drugem polčasu rezultat izenačile na 17:17 in ponovno smo imeli odprto tekmo. Do 57 minute smo spremljali igro gol za gol. Nato pa so Francozinje tremi zaporednimi goli postavile končni izid 27:31 in tako prišle do uvrstitve v polfinale.

MADŽARSKA : HRVAŠKA  35:24 (16:9)
Juhasz 6; Zrnić 4 

Zelo zaspan in z goli ne najbolj bogat začetek tekme. Temu priča dejstvo, da smo v prvih 15. minutah videli le osem golov (5:3). Igra se je nato le nekoliko razživela, a pravi vrhunec v prvem polčasu dosegla v zadnjih 8. minutah. Rokometašice Madžarske so počasi višali prednost in tako po 30. minutah vodili s sedmimi zadetki prednosti (16:9). Po dobrih štirih minutah drugega polčasa je bila prednost Madžarka že dvomestna (19:9) in glede na predstave, ki jih na tem prvenstvu kažejo branilke naslova lahko rečemo, da je bila tekma že odločena. In to se je tudi zgodilo. Madžarke niso dopustile, da bi se Hrvatice še približale na manj kot deset golov. Tekma se je končala z rezultatom 35:24 v prid Madžarskih rokometašic.

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Women’s 19 EHF EURO 2021 Slovenia

 

Komentarji