Maribor predstavil 2 okrepitvi

Mariborski rokometaši bodo v novi sezoni v slačilnici pozdravili še dva nova obraza. V štajersko prestolnico se selita Domen Knez in Leon Gregorič.


Oba prihajata iz celjske rokometne akademije in sta v prejšnji sezoni v mladinski ekipi igrala pod taktirko trenerja Luke Žvižeja.

Knez je visok (198 cm) levi zunanji igralec, ki ga ob dobrem strelu z razdalje odlikuje odlična igra v obrambi. 19-letnik je v zadnji sezoni v konkurenci mladincev na 12 tekmah dosegel 19 golov. V ligi NLB je debitiral v sezoni 2019/2020, ko je v 12. krogu zaigral na domači tekmi z Izolo.

Gregorič (na fotografiji spodaj) bo okrepil mesto na položaju krožnega napadalca. 18-letnik je do sezone 2017/18 igral za domačo Sevnico, nato pa prestopil v Celje. V zadnji sezoni je v mladinski ligi dokazal svoje kvalitete in na 12 tekmah dosegel 43 golov.

Domen Knez, RK Maribor Branik: »Prihoda v Maribor se zelo veselim. Pri odločitvi za selitev je pretehtala želja po dokazovanju in nabiranju izkušenj. Menim, da je Maribor odličen klub za rast mladih igralcev, kot sem jaz. V naslednji sezoni pričakujem, da bom s trdim delom in vztrajnostjo pomagal ekipi, da zasede čim višje mesto v prvi slovenski ligi. Ker trenerja in nekaj bodočih soigralcev že poznam, verjamem, da se bom hitro vklopil v ekipo in izpolnil pričakovanja kluba.«

Leon Gregorič, RK Maribor Branik: »Rk Maribor mi je ponudil priložnost zaigrati v prvi ligi, želel sem narediti stopničko višje v svoji karieri in mislim, da so v Mariboru odlični pogoji za napredovanje. Maribor gradi na mladi čvrsti ekipi z nekaj izkušenimi igralci. Vsi fantje smo željni dokazovanja in dobrih predstav. Želja oziroma cilj je sredina lestvice, sedaj moramo le počakati pričetek sezone in bomo videli, kam lahko sežemo.«

VIR IN FOTO: RK MARIBOR BRANIK

Komentarji