TO VAS BO 100% PRESENETILO: Tiselj postal športni direktor!

Da, prav ste prebrali. Tone Tiselj, nekdanji slovenski selektor in trener kar nekaj izvrstnih generacij tako moških kot žensk, je postal športni direktor kluba. Ampak ne rokometnega! Podal se je v kolesarske vode. Vas je presenetilo, kajne?


Tone Tiselj je sicer velik ljubitelj kolesarstva. Na pobudo Braneta Mirnika, dobrega prijatelja Tislja in predsednika ter trenerja Kolesarskega društva knježjega mesta Celje, je nekdanji selektor slovenske rokometne reprezentance zamenjal šport in postal športni direktor Kolesarskega društva knežjega mesta Celje. To je amaterska cestno kolesarska ekipa, kjer trenirajo otroci med 10. in 18. letom starosti. 

“Tone je zelo prepoznaven in strokovno zelo podkovan, skratka pravi vodja in strateg za šport na splošno. Njegova vloga športnega direktorja v praksi pomeni, da bo glavni motivator za tekmovalce, predvsem od mladincev naprej, pomagal pa nam bo tudi navezovati stike s potencialnimi sponzorji in bo glavni za naš ‘kolesarsko športni marketing’. Mislim, da si naziv neprofesionalnega in častnega športnega direktorja zasluži,” je za Sportal povedal Brane Mirnik.

“Ideja je, da bi se klub organizacijsko dvignil na višji nivo in da bi pridobili kakega sponzorja. Časi za kolesarstvo so v Sloveniji vroči in upamo, da jih bomo lahko izkoristili tudi v našem klubu. Problem kolesarstva kot celote pri nas je, da dve tretjini države nista pokriti s klubi, v katerih bi se razvijali mladi kolesarji. Celje je velika regija in moje mnenje je, da bi moralo biti tudi v interesu Kolesarske zveze Slovenije, da bi v teh časih imeli čim več klubov, predvsem do mladinske ravni. Ko to raven prerastejo, pa lahko svojo kariero nadaljujejo v ljubljanskem Gustu Santic ali novomeški Adrii Mobil,” je Sportalu razkril Tiselj

Komentarji