Danke in Romunke se bodo udarile za 5. mesto.

Na tekmah 3. in 4. uvrščenih ekip iz skupin I in II sta se na kvalifikacijskih tekma za napredovanju v boj 5. mesto pomerili reprezentanci Danske in Hrvaška ter Romunije in Nemčije. Zmage so se veselile rokometašice in Danske in Romunije, ki jih tako že nocoj čaka obračun za končno 5. mesto.


DANSKA : HRVAŠKA  24:22 (12:12)
Johannsen 5; Zrnić 9

Danke so silovito krenile v tekmo in hitro povedle s tremi zadetki prednosti (4:1). A rokometašice Hrvaške so le nekaj minut za tem izenačile na 5:5 in ponovno smo imeli odprto tekmo. V naslednjih 15. minutah smo spremljali zelo izenačeno tekmo. V 23. minuti pa so igralke Danske povedle s štirimi zadetki prednosti. Nato pa do konca prvega polčasa strelski mrk Dank, ki so ga s pridom izkoristile Hrvatice in do konca prvih 30. minute rezultat izenačile na 12:12. Hrvatice so v drugi polčas vstopile z ritmom, ki so ga prikazale v zaključku prvega polčasa. S tem so si priigrale prednosti dveh golov 12:14. Do 55. minute smo praktično spremljali igro gol za gol nato pa so Danke z dvema zadetkoma povedle z 22:19. To se je na koncu izkazalo kot dovolj velika prednost. Rokometašice Danske so se na koncu veselile zmage z rezultatom 24:22.

ROMUNIJA : NEMČIJA 28:24 (13:11)  
Stoica 7; Nielsen 7

Tudi tu smo bili priča izjemno izenačenemu obračunu. Do 23. minute si nobena izmed ekip ni priigrala prednosti večje od dveh golov. Nato pa so Romunke po seriji treh zaporednih zadetkov povedle z 10:7. Pri tem se niso ustavili in slabi dve minuti kasneje prednost povišala še za en gol (12:8). Nemkam je do odmora zaostanek uspelo zmanjšati le na dva gola in pred nami je bil zanimiv drugi polčas. V prvih minutah drugega polčasa smo bili priča igri gol za gol, v nadaljevanju pa so Romunke ponovno stopile na plin in povedle s petimi zadetki (18:13). A Nemke se niso predale in do 50. minute zaostanek znižale le še na en gol zaostanka (21:20). Pri lovljenju pa je Nemkam zmanjkalo moči za preobrat. Zmage z rezultatom 28:24 so se na koncu veselile rokometašice Romunije.

Romunke se bodo tako na tekmi za 5. mesto pomerili z Dansko, Nemke v boju za 7. mesto čaka obračun s Hrvaško.

FOTO: Maja Kezić

Komentarji