Slovenke slabše na drugi pripravljani tekmi

V slovaškem mestu Šal’a so slovenska dekleta odigrala drugo pripravljalno  tekmo. Tokrat so na račun zgrešenih strelov in slabih podaj slavile Slovakinje. 


V pomlajeni zasedbi Slovenije, v kateri tokrat ni bilo Branke Zec, Ane Gros, Elizabeth Omorogie, Tamare Mavsar, Nine Zulić in Alje Varagić, so priložnost za dokazovanje dobile številne obetavne mlade rokometašice iz domačega državnega prvenstva.

Tekmo so bolje otvorile domačinke. Po uvodnih petih minutah je rezultat 4:1 v korist Slovakinj, a so Slovenke kmalu izenačile na 4:4. Prva polovica tekme se je gibala v podobnem ritmu kot se je začela. Slovakinje so naredile razliko dveh ali treh golov, naše pa so jih ujele. Po 30. minutah je rezultat bil poravnan na 13. Pri Slovenkah je v napadu prevladovala predvsem igra s krožno napadalko – uspešni sta bili Nataša Ljepoja in Valentina Klemenčič. Maja Vojnovič je stala med slovenskimi vratnicami skozi celotno srečanje in prikazala solidno predstavo. 

V 15. minuti drugega polčasa je Nataša Ljepoja dobila rdeči karton, namesto nje se je na položaj krožne napadalke postavila Urša Zelnik. Ko so Slovenke pobegnile na +3 v 40. minuti, je slovaški selektor zahteval minuto odmora, ki je našim vzela zalet in Slovakinje so priključile na 20:20. Po izenačenju je na položaj desne zunanje stopila Blažka Hauptman, članica Litije, ki je navdušila z nekaj odličnimi preigravanji. 5 minut do konca srečanja so Slovakinje vodile z rezultatom 28:24. Izbranke Dragana Adžića so na tekmi (predvsem po izenačenju na 20) naredile preveč tehničnih napak. Slovakinje so zasluženo slavile z rezultatom 31:25.  

SLOVAŠKA – SLOVENIJA 31:25 (13:13)
Slovenija: 
Klemenčič 2, Novak 4, Barukčić 4, Bajc, Marković, Žabjek 1, Stanko, A. Abina 3, Zelnik 1, Hauptman 2, Ljepoja 2, Kogovšek, Pandžić, Svetik, Gomilar Zickero 3, E. Abina 3.

Dragan Adžić, selektor Slovenije: “Tokratna tekma je bila odlična priložnost, prva, odkar sem na mestu selektorja, da preizkusimo več rokometašic iz domače, 1. ženske rokometne lige. One so dale svoj maksimum in pridobile pomembne izkušnje. S tem sem zelo zadovoljen. Upam, da bodo s seboj v klube odnesle pozitiven vtis in znanje, ki so ga pridobile med to reprezentančno akcijo. Zadovoljen sem z odnosom in delom v zadnjem tednu. Vsa dekleta so reprezentančno akcijo končala zdrava, z izjemo Alje Varagić, ki je pripravljalni tekmi izpustila zaradi bolezni. Naredili smo še en korak na poti k Parizu 2024.”

 

Komentarji