Slovenke uvrščene na evropsko prvenstvo!

Slovenska ženska članska reprezentanca je 3. junija ob 19. uri odigrala ključno tekmo za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2018. V Mostu so se Slovenke pomerile proti češki reprezentanci, ki je pred tekmo imela eno točko prednosti proti Sloveniji. Slovenijo bi na evropsko prvenstvo vodila zmaga, oziroma neodločen izid v primeru zmage Rusije nad Avstrijo. Tekma se je je z odlično igro Slovenk v drugem polčasu končala brez zmagovalca in obe ekipi sta se lahko veselili uvrstitve na evropsko prvenstvo v Franciji.


Tekmo so bolje odprle Slovenke, ki so že v 3. minuti povedle z rezultatom 2 : 0, a so domačinke iz Češke že kmalu za tem izenačile. Čehinje so v 7. minuti prišle do prvega vodstva na tekmi (4 : 3). V 12. minuti je Češka prvič prišla do prednosti treh zadetkov (7 : 4), vendar so Slovenke v 13. minuti prekinile niz zadetkov Čehinj in prišle le še do gola zaostanka. Slovenke so zaigrale nezbrano v obrambi in Uroš Bregar je bil v 15. minuti prisiljen vzeti prvo minuto odmora ne tekmi, saj so njegove varovanke zopet zaostajale za tri gole (10 : 7). V naslednjih minutah smo lahko spremljali izenačeno igro, vendar so rokometašice Češke uspele zadrževati svojo prednost. V 28. minuti pa so Čehinje prišle do najvišje prednosti v prvem polčasu (16 : 11). Slovenke so v zadnjih minutah igrale brez pravih idej v napadu in na odmor odšle z zaostankom petih golov (17 : 12).

Drugi polčas pa so Slovenke začele fantastično. Z delnim rezultatom 3 : 0 so se uspele približati na dva gola zaostanka 17 : 15. Varovanke Uroša Bregarja so zaigrale učinkovito v napadu in zbrano v obrambi. Začetne minute drugega polčasa so pripadale Slovenkam, ki so pokazale veliko željo za uvrstitev na evropsko prvenstvo. V 40. minuti je Slovenija z golom Ane Gros prišla do vsega gola zaostanka, a je sledil hiter odgovor Čehinj, ki so z hitrim protinapadom znova prišle do vodstva dveh golov (22 : 20). Kljub boljši igri Slovenije v drugem polčasu, pa so Čehinje uspele zadrževati svojo prednost. Slovenke so v 50. minuti zapravile priložnost za izenačenje in nasprotnice so zopet povedle z dvema goloma prednosti (27 : 25). V 54. minuti pa so Slovenke z golom Tjaše Stanko izenačile in tako ostajale v igri za evropsko prvenstvo (27 : 27). Pet minut pred koncem srečanja je bil rezultat izenačen in jasno je bilo, da bomo spremljali napeto končnico. V 59. minuti je pri rezultatu 29 : 28 minuto odmora vzel slovenski selektor Uroš Bregar. Slovenija je v zadnji minuti z golom Tjaše Stanko zadela za izenačenje (30 : 30). Šestnajst sekund pred koncem tekme so žogo v rokah imele Čehinje, ki so zapravile napad in obe ekipi sta se lahko veselili nastopa na evropskem prvenstvu.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2018

ČEŠKA : SLOVENIJA 30 : 30 (17 : 12)

Pripravil: Žiga Rebevšek

FOTO: RZS

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja