Uroš Zorman OBESIL ROKOMETNE ČEVLJE NA KLIN

Uroš Zorman, bivši slovenski reprezentant, oseba, ki je v slovenskem in svetovnem merilu rokometu veliko dala, oseba, ki je vzornik marsikateremu mlademu igralcu, zaključuje svojo igralsko rokometno kariero! Vsaj tako je razumeti njegovo objavo na družbenem omrežju Instagram.


Uroš Zorman čevlje dobesedno obesil na klin

Po tem, ko se je Zorman pred nekaj leti odločil končati svojo reprezentančno kariero, se je pri svojih 38 letih odločil končati tudi igranje na klubski ravni. Nazadnje je igral na Poljskem pri klubu Vive Targi Kielce, kjer je bil v zadnjih nekaj sezonah nosilec igre in eden izmed glavnih motorjev ekipe. S Kielcami je letos osvojil poljsko prvenstvo, saj so v finalu premagali Wislo Plock.

Poleg Zormanovega slovesa so se danes v Kielcah zahvalili vsem legendam. Pod strop so namreč dvignili dres Karola Bieleckega.

Zorman je v svoji igralski karieri dosegel ogromno. Leta 2004 je s slovensko reprezentanco osvojil naslov evropskega podprvaka. Istega leta je tudi s Celjem osvojil Ligo prvakov, ta dosežek pa je še ponovil s Ciudadom Realom in Kielcami.

KAKO NAPREJ?
Zorman, ki se bo najprej odpravil na zaslužen dopust po zelo naporni sezoni, bo v naslednji opravljal vlogo pomočnika (oziroma drugega) trenerja pri Kielcah.

»Enkrat je treba začeti. Najbolje zdaj, ko imam veliko srečo, da lahko takoj presedlam iz igralske v trenersko kariero in to pri velikem klubu, kot so Kielce,« je povedal Zorman.

 

Uroš Zorman: »Če povem po pravici, nimam pojma, kako bo delovalo. Kot razmišljam, pa je vloga pomočnika v narekovajih podobna vlogi kapetana, neka vez med stroko in igralci. Ne bo se mi treba takoj distancirati od ekipe, biti takoj palica, veliki šef. Mislim, da je bo to lep, mehak prehod.«

UROŠ, HVALA ZA VSE!

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja