Slovenke v boj za 9. mesto

Slovenke so na domačem evropskem prvenstvu v Celju vknjižile novo zmago. Reprezentanca do 17 let je bila včeraj s 23 : 20 boljša od Romunk in je korak bližje k uvrstitvi na SP na Kitajskem. Za najkoristnejšo igralko tekme je bila izbrana Erin Novak, ki je zadela sedemkrat.


Uvodne minute so bile precej izenačene. Po prvi desetih mintah je rezultat na semaforju kazal 5 : 5. Slovenke so po nekaj odličnih obrambah izjemne vratarke Karin Kuralt prišle do gola prednosti, a nasprotnice iz Romunije niso pustile domačinkam, da bi prišle do občutnejše prednosti. Po nekaj izključitvah na domači strani so povedle tudi Romunke, a so prvi polčas dobile mlade Slovenke (11 : 10).

V začetku drugega polčasa smo lahko videli izjemno igro domačih igralk. Sledile so zopet minute Romunk, ki so izenačile na 15 : 15, a so Slovenke takoj odgovorile z vodstvom dveh golov (17 : 15). Osem minut pred koncem tekme so domačinke prišle do najvišje prednosti na tekmi (19 : 16). Dvorana Golovec je bila na nogah, srčne Slovenke pa prednosti niso izpustile iz rok in slavile s 23 : 20.

 

Boris Čuk, selektor Slovenije: »Zelo smo se želeli te zmage in zasluženo smo jo dobili. Utrujenost se že pozna, zato je bilo tudi kar precej napak, vendar smo zopet z odlično igro v obrambi uspeli zaustaviti nevarne Romunke. Jutri nas čaka tekma proti Črni gori, ki zagotovo ne bo lahka, vendar je pred nami veliki cilj in 9. mesto.«


TEKME SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU
Skupina IV, Dvorana Golovec, Celje


Petek, 9. avgusta, ob 19.30:
SLOVENIJA : ROMUNIJA 23:20 (11:10)
Slovenija: Novak 7, Kralj 4, Kadič 4, Kovšca 3, Krasnič 2, Rudman 1, Klemenčič 1, Gorjup 1.

Komentarji